Δύσκολη και αβέβαιη χαρακτηρίζεται η φετινή τουριστική σεζόν, όπως δήλωσε στον sky ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, όπως είπε, λόγω του εμβολιασμού κατά του covid-19 μεγάλου μέρους του πληθυσμού της Ευρώπης και άλλων χωρών, στόχος φέτος θα είναι να φθάσει το ένα εκατομμύριο αφίξεων η Ρόδος, ενώ πέρυσι οι εκτιμήσεις -όπως και επιβεβαιώθηκαν- ήταν στις 550.000-600.000 αφίξεις τουριστών στο νησί.

Ο κ. Ματσίγκος τόνισε ότι οι κρατήσεις επί του παρόντος είναι πολύ περιορισμένες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ σημαντικό ρόλο για την περιοχή μας θα έχει η Μεγάλη Βρετανία, που είναι και η σημαντικότερη αγορά για μας διαχρονικά. Παράλληλα -όπως σημείωσε- η Γερμανία ανακοίνωσε νέο lockdown μέχρι τις 18 Απριλίου. Επιπλέον η Σκανδιναβία είναι “άφαντη” από την αγορά, αφού οι Σκανδιναβοί δεν το σκέφτονται καν για διακοπές επί του παρόντος…

Επίσης, όλα τα κράτη θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τον κόσμο για διακοπές εντός συνόρων, για οικονομικούς λόγους, αφού τα ταμεία αδειάζουν, ενώ υπάρχει και ο ανταγωνισμός των ανταγωνιστικών μας προορισμών.

“Χθες η Γερμανία ανακοίνωσε νέο σκληρό lockdown μέχρι τις 18 Απριλίου, άρα ποιός θα σκεφθεί τέτοια εποχή να κλείσει διακοπές; Η μεγάλη μας δύναμη, η σημαντικότερη αγορά για μας η βρετανική θα παίξει σημαντικό ρόλο. Εν αναμονή και των ανακοινώσεων του Βρετανού πρωθυπουργού Μ. Τζόνσον στις 12/4 για το πότε θα επιτραπούν τα ταξίδια στο εξωτερικό, προσανατολιζόμαστε για άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαίου, όπως άλλωστε έχει ανακοινώσει και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Όσο για το Ισραήλ, αν κι εφόσον έρθουν νωρίτερα μέσα στον Απρίλη επισκέπτες με κάποια διακρατική συμφωνία για τον τουρισμό, δεν πρόκειται να καλύψει τη διαφορά. Η πανδημία είναι στα ύψη σε πολλές χώρες της Ευρώπης, άρα δεν έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα.

Οι κρατήσεις είναι ελάχιστες…Μιλάμε για ένα δύσκολο ξεκίνημα με αβέβαιη πορεία. Είναι δύσκολη κι αβέβαιη η φετινή σεζόν. Με τα σημερινά δεδομένα πρέπει να στοχεύσουμε στο 1 εκατομμύριο αφίξεις. Εκτιμώ ότι είναι εφικτός ο στόχος”, επισημαίνει καταλήγοντας.

 

 817 total views,  2 views today