Αμφιλεγόμενη χαρακτήρισε τη φετινή τουριστική σεζόν ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Βασίλης Μηναίδης μιλώντας στον Sky.

O Mάιος έκλεισε όπως τόνισε με μείωση της τάξεως του 8% στις αφίξεις. Από τον τρέχοντα μήνα μέχρι τη λήξη της σεζόν ο κ. Μηναίδης  προέβλεψε,  αύξηση των αφίξεων σε ποσοστό 4 με 5% αν και οι δύο βασικές τουριστικές αγορές της Ρόδου παρουσιάζουν φέτος προβλήματα.

«Η φετινή σεζόν είναι δύσκολη και αμφιλεγόμενη. Είχαμε μια αύξηση 20% τον Απρίλιο στις αφίξεις. Τον Μάιο παρατηρήθηκε μείωση 8%. Από εδώ και πέρα ως τη λήξη της σεζόν θα υπάρξει αύξηση», δήλωσε ο κ. Μηναίδης.

Όσο για το λόγο που οι αφίξεις δεν λένε να πάρουν την ανιούσα ο κ. Μηναίδης λέει ότι είναι η ζήτηση που παρουσιάζουν ανταγωνιστικοί προορισμοί όπως η γειτονική Τουρκία.

« Επίσης η οικονομική δραστηριότητα έχει πέσει στη Γερμανία. Αυτό καθιστά τους Γερμανούς διστακτικούς στις επιλογές ακόμη και για τις διακοπές τους. Ελπίζουμε να αλλάξει η κατάσταση από εδώ και πέρα. Αυτό δείχνουν οι κρατήσεις που έχουμε», είπε ο κ. Μηναίδης.

Σε ερώτηση σχετικά με την τουριστική αγορά της Αγγλίας ο κ. Μηναίδης δήλωσε:
« Από αυτή την αγορά έρχονται τα προβλήματα και όχι τόσο από τη Γερμανική. Να μην ξεχνάμε το Βrexit που θα γίνει και μάλιστα όχι ομαλά από αυτό το γεγονός έχουν προκληθεί προβλήματα και σε μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς. Οι Άγγλοι περίμεναν πως όλα θα ήταν καλύτερα με την αποχώρηση της χώρας τους από την ΕΕ. Εδώ και δύο χρόνια έχουν φύγει πολλές επιχειρήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο. Μεταφέρθηκαν σε άλλες χώρες ακόμη και στην Ελλάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Τα διπλώματα οδήγησης και το αλαλούμ με τις μοτοσικλέτες

Σχετικά με τις υπόλοιπες τουριστικές αγορές ο κ. Μηναίδης δήλωσε πως δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα αλλά οι αφίξεις από αυτές, δεν καλύπτουν το κενό που δημιουργείται από τα προβλήματα που παρουσιάζουν η Αγγλική και η Γερμανική .

Ο κ. Μηναίδης αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα, όπως η μείωση του και τόνισε διαφορά, δηλαδή η ωφέλεια, δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητή στις επιχειρήσεις του τομέα.

«Τα δύο τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί η φορολογία για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Η επιβάρυνση είναι πολύ μεγάλη. Μιλάμε για το 22% και πλέον των εσόδων μας», είπε.
Με αφορμή τη νίκη του κ. Αντώνη Καμπουράκη στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο κ. Μηναίδης δήλωσε:

« Ο κ. Καμπουράκης γνωρίζει πολύ καλά τα αιτήματα των ξενοδόχων προς το Δήμο δηλαδή τη διαφήμιση , η βελτίωση που παρουσιάζει η εικόνα της πόλεως. Πιστεύω ότι θα τα φτιάξει όλα. Θα προσπαθήσει τουλάχιστον».

Για την προβολή του νησιού και την λειτουργία του ΠΡΟΤΟΥΡ ο κ. Μηναίδης είπε:

«Για τη λειτουργία του ΠΡΟΤΟΥΡ πρέπει να εξασφαλιστούν πόροι. Παλαιότερα υπήρχε το ΔΗΦΟΔΩ που στήριζε τη προβολή του νησιού. Θα πρέπει να βρει ο νέος δήμαρχος, κάτι ανάλογο για να ενισχύσει τα κονδύλια για την προβολή. Με την κατάργηση του ΠΡΟΤΟΥΡ το βάρος της προβολής έπεσε στην ΠΝΑΙ. Η Περιφέρεια , όμως, διαφημίζει το Νότιο Αιγαίο και όχι μόνο τη Ρόδο. Αυτή είναι η διαφορά. Πρέπει ο Δήμος, οι επιχειρηματίες και η ΠΝΑΙ να συμβάλουν στην προβολή της Ρόδου»

 210 total views,  2 views today