Η υπερφορολόγηση και οι δυσκολίες  στο ξεκίνημα τουλάχιστον της τουριστικής σεζόν του 2019 θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης  σε συνεδρίαση- απολογιστική συνέλευση   που θα πραγματοποιηθεί – εκτός απροόπτου και αλλαγών -στις 2 Δεκεμβρίου στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.

Όπως δηλώθηκε στο skyrodos.gr  θα γίνει απολογισμός της μέχρι τώρα πορείας καθώς δεν έχουν εκλείψει οι δυσκολίες για τις ξενοδόχους της Ρόδου.

Τη σεζόν του 2018  οι αφίξεις μπορεί να σημείωσαν αύξηση αλλά τα έσοδα δεν είναι  αυτά που θα ήθελαν οι ξενοδόχοι που είχαν να αντιμετωπίσουν το τέλος διανυκτέρευσης  και άλλους φόρους που τους έγιναν βραχνάς.

Όσο για την τουριστική σεζόν του 2019 προβλέπεται αρκετά δύσκολη στο ξεκίνημα της και όχι μόνο.

Οι προκρατήσεις  δεν λένε να αυξηθούν γεγονός που προβληματίζει τους ξενοδόχους καθώς αυτή την εποχή έπαιρναν συνήθως καλά νέα από τα ξένα τουριστικά πρακτορεία.

Η επάνοδος όμως,  ανταγωνιστικών προορισμών  έχει ανατρέψει τα δεδομένα  γεγονός που σημαίνει ότι  θα πρέπει να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες για να αλλάξει το κλίμα.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι παρουσιάζουν υστέρηση οι προκρατήσεις από τις περισσότερες τουριστικές αγορές ακόμη και από τη Σκανδιναβία.  Εξαίρεση αποτελεί μόνο η Γερμανική  αγορά που εκτιμάται ότι θα δώσει τουλάχιστον τον ίδιο αριθμό αφίξεων με το καλοκαίρι του 2018.

Οι κρατήσεις από τη Βρετανία προς το παρόν επηρεάζονται από την πορεία προς το Brexit.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ξενοδοχειακών παραγόντων της χώρας, εάν αυτή η τάση συνεχιστεί μέχρι το τέλος του χρόνου, θα δούμε την Τουρκία να “κλείνει” από τους πρώτους μήνες του 2019 και τους τουρ οπερέιτορ να απαιτούν από τους ξενοδόχους να δώσουν μεγαλύτερες εκπτώσεις για να προσελκύσουν κρατήσεις. Και όσο το ποσοστό διαθέσιμων κλινών δεν “γεμίζει”, τόσο η πίεση για περαιτέρω εκπτώσεις στα ξενοδοχεία θα αυξάνεται.

Δεν είναι τυχαίο που επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό στην Τουρκία δηλώνουν ότι ανταγωνιστής της χώρας τους  στον τομέα είναι η Ισπανία και όχι η Ελλάδα.

Οι απαιτήσεις αυτές προβληματίζουν τους ξενοδόχους, που βλέπουν  ότι η νέα σεζόν δεν θα ξεκινήσει θετικά στις αρχές Απριλίου αλλά με αρνητικό πρόσημο.

Το τοπίο εκτιμάται ότι  θα ξεκαθαρίσει στις αρχές του Ιανουαρίου 2019.

 652 total views,  2 views today