Στις εκδηλώσεις για την 71η επέτειο Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας  και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Δ Τεμπονέρας.

Παρακολούθησε την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση καθώς και την επίδειξη από αεροσκάφος F-16, πίσω από το κτίριο της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου.

Ο κ. Τεμπονέρας  παρέλαβε τιμητική πλακέτα από τον περιφερειαρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο.

«Από την πλευρά του υπουργείου αντιλαμβανόμαστε τη χώρα ως ενιαία και αδιαίρετη. Για το λόγο αυτό εφαρμόζουμε τις ανάλογες πολιτικές. Έτσι θα έχουν νησιώτες το αίσθημα ότι δεν είναι αποκομμένοι από  την υπόλοιπη χώρα. Είναι ευθύνη και υποχρέωση μας να εφαρμόζουμε όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα που θα οδηγήσουν σε κατεύθυνση ανάπτυξης όλων των  νησιών και της επικράτειας», τόνισε ο κ. Τεμπονέρας.

Για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα δήλωσε:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή να βρίσκομαι σήμερα στα Δωδεκάνησα και ειδικά στη Ρόδο. Η απελευθέρωση της Δωδεκανήσου και η ενσωμάτωση είναι σημείο αναφοράς και φωτεινό σημείο αγώνα του ελληνικού λαού στη νεώτερη και σύγχρονη ιστορία μας. Η Ελλάδα παραμένει δύναμη σταθερότητας . Δύναμη ειρηνική στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Παρόλα αυτά είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή από τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα μας όποτε αυτό μας ζητηθεί».

Απονέμοντας του την τιμητικη πλακέτα με  το έμβλημα της περιφέρειας ο κ. Χατζημάρκος τόνισε:

«Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις σήμερα ο Γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας  και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δ Τεμπονέρας. Και μόνο ο όρος νησιωτική  πολιτική σημαίνει πολλά για τους νησιώτες. Το 50% των ζητημάτων που αφορούν τη ναυτιλία προέρχονται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Το σήμα της περιφέρειας  θα σας θυμίζει ότι η μισή δράση σας θα είναι στραμμένη σε αυτά τα νησιά. Σας ευχαριστούμε για τη μέχρι τώρα εξαιρετική δουλειά».

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρέστη επίσης, στην εκδήλωση για τα   αποκαλυπτήρια της πλάκας με το όνομα του αγωνιστή Γ Δασκαλάκη στην είσοδο του δημαρχείου Ρόδου.

Ακολούθως συμμετείχε στην εκδήλωση που ακολούθησε στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δήμου όπου έγινε απονομή τιμητικών πλακετών από το δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο.

 582 total views,  2 views today