Ανοικτός σε συνεργασίες μετά τις εκλογές δήλωσε μιλώντας στον Sky o επικεφαλής της παράταξης «Νέα Μέρα» κ. Στράτος Καρίκης.

Σε ερώτηση αν θα δώσει γραμμή στα μέλη της παρατάξεως να στηρίξουν έναν από τους δύο υποψηφίους για το δεύτερο γύρο δήλωσε πως δεν μπορεί να πράξει κάτι τέτοιο.

Σε ότι αφορά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δήλωσε πως δεν ήταν καλό για την παράταξη «Νέα Μέρα».

«Εμείς βγήκαμε στο λαό. Αναδείξαμε το πρόγραμμα μας τις διαφορές μας από τις άλλες παρατάξεις. Το ποσοστό μας είναι συγκεκριμένο. Με βάση αυτό το ποσοστό και με περισσότερες δυνάμεις θα παλέψουμε τη νέα θητεία», δήλωσε ο κ. Καρίκης.

Σε ερώτηση για την τακτική που θα ακολουθήσει στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Καρίκης δήλωσε:

«Με γνώμονα το καλό του νησιού και το πρόγραμμα μας θα κινηθούμε την επόμενη ημέρα συνεργατικά. Την αντιπολίτευση δεν την έχουμε αυτοσκοπό. Τη θέλουμε μόνο εκεί που δεν θα συμφωνούμε σε κάποια πράγματα που δεν θα συμφωνούμε. ΄Αρα μετά την επόμενη Κυριακή θα μπούμε σε μια συζήτηση για το πώς θα λειτουργήσει ο Δήμος την επόμενη ημέρα. Εφόσον το θέλει και η δημοτική αρχή που θα προκύψει».

Ο κ. Στράτος Καρίκης τόνισε πως στις εκλογές υπήρξε μεγάλη πόλωση.

«Λειτούργησε πολύ το κομματικό στοιχείο.Δεν λειτούργησε το αυτοδιοικητικό στοιχείο που χαρακτήριζε την παράταξη μας.Εμείς φωνάζαμε και αποδείξαμε πως είμαστε ανεξάρτητη παράταξη. Τα ποσοστά είναι συγκεκριμένα και προήλθαν από τους Ροδίτες που μας ψήφισαν σε ένα κλίμα απόλυτης πόλωσης. Δεν ήταν και καλό που ήταν όλες οι αναμετρήσεις οι εκλογικές μαζί.Οι άνθρωποι ψηφίζουν πολιτικά και επιλέγουν τα κόμματα τους», δήλωσε ο κ. Καρίκης.

Σε ερώτηση αν ήταν καλό το κλίμα στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο κ. Καρίκης δήλωσε:

«Ήταν πολύ άσχημο το κλίμα στην προεκλογική περίοδο. Πέντε χρόνια όμως φωνάζουμε και μετά την ώρα της κάλπης οι επιλογές είναι διαφορετικές. Δεν δικαιολογώ κανένα πολίτη. Όσο αθέμιτα μέσα και αν χρησιμοποιήθηκαν την ώρα που ο καθένας επιλέγει αυτό που επιθυμεί. Το εκλογικό αποτέλεσμα βγήκε όμως και από μας είναι απόλυτα σεβαστό. Εγώ έχω αφιερωθεί στο νησί μου δουλεύω ξεκάθαρα και προσφέρω πάντα με κριτήριο το συμφέρον του τόπου και όχι της αντιπολίτευσης. Από την Κυριακή έχουμε χρέος να δούμε πως θα είναι η επόμενη ημέρα για τη διακυβέρνηση του τόπου».

Σχετικά με την στήριξη είτε στον κ. Φώτη Χατζηδιάκο ή στον κ. Αντώνη Καμπουράκη ο κ. Καρίκης δήλωσε:

«Με ενδιαφέρει ο τόπος μου και η ενότητα της παράταξης μου που πορεύτηκε μόνη της . Πρέπει να διασφαλιστεί η ενότητα της παράταξης και μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Η παράταξη έχει μέλλον. Για μας η τρέχουσα εβδομάδα δεν είναι προεκλογική. Για μας οι εκλογές τελείωσαν. Δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία. Εμένα με ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα στο Δήμο και στο νησί. Θα κάνουμε για συζήτηση καθαρή και ανοικτή με τα μέλη της παρατάξεως μας. Από τη συζήτηση θα φανεί τι σκέπτεται ο καθένας για την εβδομάδα και την εκλογική διαδικασία. Δεν νομίζω όμως ότι έχει βαρύτητα η άποψη μου. Πρέπει να σκεφθούμε όλοι τι δήμο θέλουμε και ποια πρόσωπα θέλουμε να μας διοικήσουν. Καμία σημασία και κανείς δεν θα με ακούσει αν δώσω γραμμή. Η κάλπη ξεκινάει από το μηδέν για όλους. Άλλος έχει πλεονέκτημα και άλλος δεν έχει . Αυτό θα το κρίνει ο λαός για όλους. Το 2014 ξεκίνησα με ποσοστό 22% και έφθασα στο 47%. Και εγώ θα προβληματιστώ τι θα κάνω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Διάλογο «α λα Τούρκα» ζητά ο Τσαβούσογλου για το Καστελλόριζο

Όσο για το τι θα πράξει αν μέλη της παρατάξεως του κληθούν από τον εκάστοτε δήμαρχο να πάρουν θέσεις ευθύνης ο κ. Καρίκης δήλωσε:
“Μιλάμε ενοποιημένα σαν παράταξη. Αυτό θα γίνει θεσμικά. Δεν έχουμε αυτοσκοπό τις θέσεις. Θα μιλάμε για το καλό του τόπου και ότι το ατομικό συμφέρον. Δεν έβαλα ποτέ πάνω το προσωπικό συμφέρον. Με τον εκάστοτε δήμαρχο θα συζητήσουμε εφόσον θέλει ανοικτά. Το καλό του τόπου επιβάλει και συνεργασίες. Την κύρια ευθύνη την έχει ο ίδιος ο δήμαρχος. Εμείς είμαστε ανοικτοί στο διάλογο. Οι όροι για μας είναι συγκεκριμένοι και έχουν σχέση με το πρόγραμμα μας που θα φέρει τη Ρόδο σε καλύτερη μοίρα από ότι είναι σήμερα. Η όποια συζήτηση για συνεργασίες θα γίνει μετά τις εκλογές”

Σε γραπτή δήλωση του επίσης ο κ. Στράτος Καρίκης δηλώνει τα ακόλουθα:

‘’ Θέλω να συγχαρώ τον κ.Καμπουράκη και τον κ.Χατζηδιάκο για την επιτυχία τους να περάσουν στο δεύτερο γύρο.
Η παράταξη μας ΝΕΑ ΜΕΡΑ έδωσε ένα δύσκολο και άνισο αγώνα, καταφέρνοντας να κερδίσει την εμπιστοσύνη ενός μεγάλου αριθμού πολιτών.

Αυτό είναι μόνο η αρχή αφού όπως έχω πει, η παράταξη μας ΝΕΑ ΜΕΡΑ ήρθε για να μείνει.
Θέλω να ευχαριστήσω τους υποψηφίους και τους εθελοντές που έδωσαν μαζί μας αυτή τη μάχη. H δική μας παράταξη στηρίζεται στην ανιδιοτελή προσφορά όλων .
Κυρίως όμως θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες που στάθηκαν όρθιοι απέναντι στις πιέσεις και μας τίμησαν με την ψήφο τους .

Οι πολίτες που στήριξαν τη ΝΕΑ ΜΕΡΑ το έπραξαν συνειδητά, ψήφισαν ιδέες , αρχές, αξίες και πρόγραμμα.

Οι πολίτες αυτοί έχουν αξιοπρέπεια, είναι υπερήφανοι. Δεν καθοδηγούνται. Η ΝΕΑ ΜΕΡΑ είναι μια παράταξη που έχει προγραμματικές προτάσεις και αρχές. Οι αποφάσεις μας είναι συλλογικές.

Θα σεβαστούμε απόλυτα την εντολή των πολιτών της Ρόδου και τη θέση που μας έταξαν . Αντιπολίτευση δεν σημαίνει κραυγές και στείρα άρνηση , σημαίνει προτάσεις και θέσεις σημαίνει συνεργασίες. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε.

Θα είμαστε παρόντες ,από τη θέση που μας έταξαν οι πολίτες, όχι μόνο στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και στην κοινωνία. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των πολιτών με τις προτάσεις και τη δράση μας.

 264 total views,  2 views today