Κύμα αντιδράσεων έχει προκληθεί από τον ενιαίο δήμο και παλιοί δήμαρχοι επαναφέρουν ζήτημα διάσπασης του. Ο Αλέξανδρος Παπουράς μιλώντας στον skyτοποθετήθηκε ανοιχτά υπέρ της διάσπασης του δήμου σε τρεις, Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος Κοσκινού κ. Μανωλάγκας, έκανε λόγο για ανεπιθύμητους που διοικούν τον δήμο. Ο πρώην δήμαρχος Καμείρου Δημήτρης Κρητικός τόνισε πως δεν μπορεί να ακολουθηθεί το πρότυπο του Καλλικράτη. Οι πολίτες δεν αντέχουν την αδιαφορία ή την έλλειψη παρουσίας από την δημοτική αρχή, είπε χαρακτηριστικά. Με ιδιαίτερο έντονο τρόπο ο πρώην δήμαρχος Λινδίων Μανώλης Παλλάς κατηγόρησε τις υπηρεσίες του δήμου της Ρόδου για αδιαφορία. «Είναι 250 άχρηστοι που μας εκθέτουν» είπε ο κ. Παλλάς, τονίζοντας πως αν και ο ίδιος ήταν υπέρ του ενιαίου δήμου στο νησί, τώρα καταλαβαίνει πως η ιστορία δεν μπορεί να συνεχισθεί με τέτοιο τρόπο.

Αν τεθεί θέμα διάσπασης νησιωτικών δήμων, τότε θα παρέμβω υπέρ της διάσπασης του ενιαίου δήμου της Ρόδου. Την δήλωση αυτή έκανε χτες στον σταθμό μας ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός.

Εγώ είμαι παρών και κάθε μέρα θα πηγαίνω στα Κοσκινού κι ας έρθει ο πρόεδρος του κ. Μανωλάγκας να μου αρνηθεί την παρουσία μου εκεί. Αυτά μεταξύ άλλων είπε σήμερα ο αντιδήμαρχος Γιώργος Πόκκιας ο οποίος για την διάσπαση του ενιαίου δήμου έθεσε θέματα οργάνωσης, επαναφοράς περισσοτέρων υπηρεσιών και προβλημάτων στελέχωσης. Δεν είναι εύκολο να γίνουν αυτά που είχαμε στο παρελθόν, είπε ο κ. Πόκκιας.

 310 total views,  2 views today