Ανανέωση:

Με πρωτοβουλία του ΜέΡΑ25 κατατέθηκε τροπολογία επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου προκειμένου να ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Δυστυχώς η τροπολογία που κατατέθηκε δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση παρόλο τις συνεχείς εκκλήσεις όλων των ομιλητών από το ΜεΡΑ25 προς τους εκλεγμένους κυβερνητικούς βουλευτές των νησιών  να στηρίξουν όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25 .

Αναλυτικά ο εκπρόσωπος τύπου του ΜέΡΑ 25 κ. Θανάσης Μπαράκας αναφέρει τα ακόλουθα:

Προτίμησαν να σιωπήσουν παρά να ορθώσουν το ανάστημα τους υπερασπιζόμενοι το δίκαιο αίτημα των νησιωτών. Αντίθετα κρύφτηκαν πίσω από τη μεθόδευση της Κυβέρνησης της Ν.Δ. η οποία κατά παράβαση κάθε προβλεπόμενης κοινοβουλευτικής διαδικασίας δεν επέτρεψε να γίνει καν αναφορά στην τροπολογία και δεν αιτιολόγησαν την μη αποδοχή της.

Το εξοργιστικό είναι ότι την ίδια στιγμή  η κυβέρνηση έφερε την τροπολογία της τελευταιας στιγμής με την οποία μειώνει τον φόρο στα συμβόλαια των επαγγελματιών αθλητών από το 45% στο 22% εξυπηρετώντας έτσι τα συμφέροντα των ολιγαρχών που διοικούν τις Ποδοσφαιρικές και Μπασκετικές ΑΕ.

Πολύ εύκολα κάποιος μπορεί να δει ότι αν αθροίσουμε τα συμβόλαια των μεγάλων ομάδων στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ η έκπτωση που θα έχουν σε φόρους πλησιάζουν το κόστος της επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α στα νησιά μας. Απλά η κυβέρνηση επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά ότι οι πολιτικές της που ήρθε να εφαρμόσει αφορούν τους λίγους και όχι τους πολλούς.

Αφορούν τους ολιγάρχες και όχι τους νησιώτες και την περιφέρεια. Εμείς στο ΜέΡΑ25 θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα των νησιωτών και σε κάθε ευκαιρία που θα μας παρουσιάζεται θα καταθέτουμε τροπολογίες.  Ευελπιστούμε την επόμενη φορά να έχουμε την στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων του νομού μας διότι σε αυτή την προσπάθεια ήμασταν μόνοι κάτι που αποδυνάμωσε την πιθανότητα να γίνει αποδεκτή η τροπολογία μας.

Ως ΜέΡΑ25 στα πλαίσια της κινηματικής μας εξόρμησης θα είμαστε δίπλα σε όλους τους φορείς και κινήματα και θα στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους.Το τέταρτο διαρκές μνημόνιο είναι μακρύ και λήγει το 2060.  θέλει αγώνα και ανατροπή της υποταγής στην πολιτική της Γερμανικής Ευρώπης για να έρθει η ανάπτυξη στην χώρα μας.

 

 

 96 total views,  2 views today