«Ποτέ δεν είχαμε στη Ρόδο τέτοιο πρόβλημα. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να πάρουν οι άνθρωποι τα δώρα των Χριστουγέννων   γιατί τα δικαιούνται».

Αυτό δήλωσε σήμερα μιλώντας στον Sky ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος με αφορμή  το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σε εργαζόμενους που βρέθηκαν να απειλούνται για να επιστρέψουν το δώρο των Χριστουγέννων για να μπορέσουν να πάρουν τις κανονικές τους αποδοχές τους.

Ο κ. Εγγλέζος τόνισε πως θα ζητηθεί τόσο η παρέμβαση του Εισαγγελέα  όσο και του Εμπορικού Συλλόγου.

«Είναι μια μόδα που εφαρμόζεται πανελλαδικά και δυστυχώς έχει έρθει και στην περιοχή μας . Δεχθήκαμε ανώνυμες καταγγελίες για δύο επιχειρηματίες οι οποίοι για να πληρώσουν  τους μισθούς του Νοεμβρίου απαιτούν από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν το |Δώρο των Χριστουγέννων αφού τους καταβληθεί.  Θα μεταφέρω στον Εισαγγελέα και  στο Εμπορικό Σύλλογο το πρόβλημα», είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου.

Επίσης όπως τόνισε υπάρχει πρόβλημα με ένα ξενοδοχείο που δεν έχει πληρώσει  τα χρήματα στο ΕΦΚΑ . Αποτέλεσμα είναι να μην εμφανίζονται τα ένσημα για τους  40 εργαζόμενους  και να μην μπορούν να πάρουν επίδομα ανεργίας.

«Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων θα κάνουν  όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να λυθούν το πρόβλημα», είπε ο κ.Εγγλέζος.

Αναφέρθηκε ο κ . Εγγλέζος και στην συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Ρόδου.

Πρόεδρος είναι ο κ. Εγγλέζος, αντιπρόεδρος το κ. Θανάσης Σταμούλης γενικός  Γραμματέας  ο κ. Γιώργος Φρατζολάκης Οργανωτικός Γραμματέας ο κ. Μιχάλης Χαροκόπος Ταμίας Λευτέρης Καρανικόλας  Αναπληρωτής Ταμία Χατζηχριστοδούλου Βασίλης ‘Έφορος  Φώτης Σκαλτσάς. Μέλη Μιχάλης Ροδίτης Παλαιολόγος Μιχάλης  Αντωνία Βουριώτη Δήμητρα Σταυριανού  Γιώργος Κρυστάλης και Στέλιος Φαρμακίδης.

Στην εκτελεστική  επιτροπή έχουν αναδειχθεί οι :

Παναγιώτης Εγγλέζος, Σταμούλης Θανάσης  και  Μιχάλης Χαροκόπος .

 

 582 total views,  2 views today