Την 1η Οκτωβρίου θα εγκαινιαστεί το τμήμα μηχανικών που λειτουργεί στο Επαγγελματικό Λύκειο της Σύμης ενώ για τις 5 Οκτωβρίου έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια του κέντρου υγείας του νησιού.

Τα εγκαίνια του τμήματος Μηχανικών στο ΕΠΑΛ όπως δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Σύμης κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας θα κάνει η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέτα Μακρή.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στις εκδηλώσεις που έγιναν στο Σαββατοκύριακο στο νησί.

Με την λειτουργία της νέας μαρίνας όπως τόνισε συμπληρώνονται οι υποδομές στο νησί και δημιουργούνται 200  θέσεις για πρόσδεση θαλαμηγών και γιοτ.

«Είχαμε ένα χαρούμενο διήμερο στη Σύμη με τις αφίξεις μελών της κυβέρνησης που ήρθαν στο νησί μας τους βουλευτές της αντιπεριφερειάρχη κ. Γιασιράνη», είπε ο κ. Παπακαλοδούκας.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στην ανακήρυξη σε επίτιμο δημότη του νησιού του τέως υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή υπογραμμίζοντας πως στο πρόσωπο του τιμήθηκαν όσοι βοήθησαν στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν το 2017 στη  Σύμη.

«Δεν ήταν μόνο αυτό . Ο  κ. Στεφανής βοήθησε όχι μόνο σε θέματα για τα οποία είχε αρμοδιότητα αλλά και στον τομέα της υγείας», τόνισε.

Όσο για τη μαρίνα στο Πέδι ο κ. Παπακαλοδούκας τόνισε πως  θα συμβάλει στην ανάπτυξη θέσεων εργασίας και στην τόνωση του τουρισμού ενώ αναβαθμίζει την περιοχή  στην οποία λειτουργεί. καιν

«Πρέπει να παταχθεί η γραφειοκρατία για να γίνουν έργα.  Μόνο η ανάπτυξη θα δώσει ηχηρή απάντηση στη γειτονική χώρα που εγείρει κάθε τρεις  και λίγο αξιώσεις»,  τόνισε

 

 619 total views,  4 views today