Ανανέωση:

Χθες το βράδυ έγιναν στο «Νεστορίδειο» Μέλαθρο τα εγκαίνια της έκθεσης παλιού ποδηλάτου, με τα οποία άνοιξε  η  Historica 2019.

Παρουσία πλήθους κόσμου, του εντεταλμένου συμβούλου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε θέματα αθλητισμού κ. Νίκου Νικολή και του προέδρου του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. κ. Αλέξανδρου Κολιάδη, έγιναν με κάθε επισημότητα τα εγκαίνια. Οι στιγμές ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές με τους εμπνευστές της Historica (Γιώργος Βογιατζής, Μιχάλης Καρπαθάκης, Νεμρά Μπάστιαλη- Σκαρτάδου) να αναπολούν όμορφες αναμνήσεις των περασμένων δεκαετιών.

Μάλιστα τον δικό τους χαιρετισμό έκαναν ο Τσέχος Πάβελ Ντόλεζαλ και ο Ιταλός Τζιανλουίτζι Στάγκα, που τιμούν με την παρουσία τους την Historica. Φυσικά παρόντες ήταν όλες οι μεγάλες δόξες της ποδηλασίας αλλά και σπουδαίοι Ροδίτες ποδηλάτες, που έγραψαν τη δική τους ξεχωριστή ιστορία.

Η σημερινή δράση της Historica θα συνεχιστεί (στις 19:30) στο δημοτικό στάδιο «Διαγόρας» και συγκεκριμένα στο ιστορικό ποδηλατοδρόμιο, στο οποίο θα γίνει αγώνας πίστας με αποκλεισμό, ενώ θα υπάρξουν παράλληλες εκδηλώσεις οι οποίες θα συνοδεύσουν το αθλητικό κομμάτι της διοργάνωσης. Το «παρών» στον αγώνα θα δώσει και ο παγκόσμιος έφηβος πρωταθλητής Κωνσταντίνος Λιβανός.

 150 total views,  2 views today