Ανανέωση:

Με το ποιοι θα μπορούν να γίνονται διευθυντές και προιστάμενοι στις υπηρεσίες και τα τμήματα του Δήμου Ρόδου θα κληθεί να ασχοληθεί αύριο το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου.

Ουσιαστικά η αναμόρφωση του ΟΕΥ έχει φέρει τα πάνω κάτω στο Δήμο Ρόδου . Το θέμα ανέδειξαν οι μηχανικοί που παρέθεσαν ότι γίνει μέχρι τώρα  σε νομοθετικό και νομικό επίπεδο.

Αντέδρασαν όμως και οι υπάλληλοι του Δήμου Ρόδου που θέλουν από τα σχετικά κείμενα να εκλείψει το διαζευκτικό ή  μεταξύ των κατηγοριών ΠΕ , ΔΕ και ΤΕ.

Αν εκλείψει από τη σχετική διάταξη αυτό και αντικατασταθεί με τη λέξη ελλείψει  εν ολίγοις όσοι υπάλληλοι είναι ΤΕ ή ΔΕ θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να εξαντληθούν οι ΠΕ για να γίνουν … διευθυντές  σε υπηρεσίες διευθύνσεις και τμήματα.

Για το θέμα δεν κατέστη δυνατό να ληφθεί απόφαση από την εκτελεστική επιτροπή σήμερα και αποφασίστηκε να συνεδριάσει εκ νέου η αρμόδια επιτροπή . Ακολούθως θα συνεδριάσει ξανά η εκτελεστική επιτροπή και θα καταθέσει εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου αύριο.

Τους λόγους  για τους οποίους υπάρχουν διαφωνίες για την τροποποίηση του ΟΕΥ εξήγησε μιλώντας στους δημοσιογράφους  το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου και μέλος της ΔΑΣ ΟΤΑ  κ. Ντέπη Μιχαηλίδου.

«Με καθυστέρηση  εμφανίστηκε ο ΟΕΥ. Ακολούθως είχαμε τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης που ασχολήθηκε με το θέμα. Γνωρίζουμε ότι υπηρξαν αντιρρήσεις  και θα ζητηθεί να μην γίνει συζήτηση για το θέμα στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου», δήλωσε η κα. Μιχαηλίδου.

Η κα Μιχαηλίδου εξέφρασε την αντίθεση της και για την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας  καθώς όπως τόνισε δεν χρειάζεται άλλος ένας κατασταλτικός μηχανισμός.

 66 total views,  2 views today