Eκδήλωση με θέμα “Οι εξελίξεις στην Παιδεία και το νέο σύστημα διορισμών των εκπαιδευτικών” θα πραγματοποιηθεί στις 27 Mαρτίου,  στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με ομιλητή τον κ.  Σπύρο Μαρίνη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Την εκδήλωση στηρίζει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.

Στη σχετική  ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρονται τα ακόλουθα:

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ  βάζουν μπροστά και αναδεικνύουν τις πραγματικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας στο ζήτημα της μόρφωσης των παιδιών της. Στην εποχή που ζούμε, το κάθε παιδί είναι ανάγκη να περάσει από προσχολική εκπαίδευση. Όχι μόνο ως χώρο φύλαξης λόγω εργασίας των γονιών. Αλλά και ως ζωτική ανάγκη για την ομαλή ψυχοσωματική και πνευματική ανάπτυξη του παιδιού. Υπάρχουν όλες οι δυνατότητες και με όλες οι σύγχρονες επιστημονικές προϋποθέσεις να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Άλλωστε, υπάρχουν χιλιάδες αδιόριστοι νηπιαγωγοί και μπορούν ακόμα πιο πολλοί να αποφοιτήσουν.

Την ώρα που τα κενά και οι ελλείψεις είναι τεράστιες και οι λίστες με τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς και νηπιαγωγούς κάθε χρόνο αυξάνονται, όλες οι κυβερνήσεις, και η σημερινή, έλεγαν και λένε στους αναπληρωτές: «Τρέξτε σε όλη τη χώρα να μαζέψετε μόρια, υπηρετήστε στα δυσπρόσιτα για να τα διπλασιάσετε, δώστε γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ, μαζέψτε χαρτιά και πιστοποιήσεις, κάντε υπομονή και θα διοριστείτε».

Σπουδάζουμε σήμερα για να μπούμε σε λίστα αναμονής αύριο.

Με το σχέδιο της σημερινής κυβέρνησης έχουμε πραγματική κλοπή προϋπηρεσίας χιλιάδων εκπαιδευτικών, την οποία πλήρωσαν κυριολεκτικά από την τσέπη τους με τις συνεχείς μετακινήσεις και τα δυσβάσταχτα έξοδα. Πετιούνται στα σκουπίδια χρόνια δουλειάς και ζωής, που γυρνούσαν σε όλη την Ελλάδα, πολλές φορές μακριά από τις οικογένειές τους ή μη μπορώντας να δημιουργήσουν τη δική τους. Το «ευχαριστώ» της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα του δρόμου της απόλυσης.

Μέσα από τα λεγόμενα «ακαδημαϊκά» κριτήρια, με τον πλέον επίσημο τρόπο, η κυβέρνηση απαξιώνει, επί της ουσίας, το πτυχίο χιλιάδων αποφοίτων των σχολών. Το πτυχίο δεν θα είναι το μοναδικό προαπαιτούμενο για τη δουλειά, αλλά ένα ακόμα χαρτί ανάμεσα σε άλλα.

Η ζωή καθημερινά αναδείχνει ότι ο αγώνας για βαθιές αλλαγές στην παιδεία, σε όφελος του λαού για δημόσια δωρεάν, αναβαθμισμένη ποιοτικά εκπαίδευση, χωρίς φραγμούς και εμπόδια, είναι ο μόνος που μπορεί να φέρει αποτελέσματα στους Φοιτητές, στους Εκπαιδευτικούς και συνολικά στην κοινωνία.

Γι’ αυτό πιστεύουμε και παλεύουμε, η κατεύθυνση, το περιεχόμενο και οι όροι εκπαίδευσης των νέων ανθρώπων του λαού μας να μην καθορίζονται από την “αγορά”, την “ιδιωτική πρωτοβουλία”. Να μην αποτελεί η παιδεία ευθύνη μόνο κάποιων “ειδικών”, αλλά να γίνει υπόθεση της εργατικής τάξης, της νεολαίας, του λαού μας.

 468 total views,  2 views today