Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου, με διαδικτυακή ανακοίνωσή του αναφέρει τι ισχύει από σήμερα βάσει της τροπολογίας για τον Τουρισμό και τους εποχιακά εργαζόμενους, προκειμένου να λύσει εκατοντάδες απορίες πολλών εργαζομένων στον κλάδο του Τουρισμού.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Από σήμερα, ημέρα Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 όλοι οι εποχιακά εργαζόμενοι που είχαν δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης, (όλοι οι απασχολούμενοι στα ξενοδοχεία ανεξάρτητα εάν έκαναν αίτηση επαναπρόσληψης ή όχι) , έχουν δικαίωμα κατά τη θερινή τουριστική περίοδο 2020 να μπουν στις ρυθμίσεις που είναι σε ισχύ.

Δηλαδή, οι εργοδότες θα επαναπροσλάβουν τους παραπάνω δικαιούχους που είχαν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σε κύρια και μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα εποχιακής λειτουργίας από 01 Ιουνίου 2020 έως 30 Σεπτεμβρίου 2020 και θα μπορούν να θέσουν σε αναστολή σύμβασης εργασίας μέρους ή το συνόλου του προσωπικού τους.

Οι εργοδότες –επιχείρησης υποχρεούνται
1. Να ανακαλέσουν οριστικά την αναστολή συμβάσεων εργασίας μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων, με βάση το ποσοστό πληρότητας για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τις επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων
2. Να μην προβούν σε καταγγελία των συμβάσεων εργασίας και σε περίπτωση πραγματοποίησης της αυτή να είναι άκυρη.

Οι εργαζόμενοι αυτοί είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού και το ύψος ορίζεται στο ποσό 534 ευρώ.

Στους εποχιακά εργαζόμενους χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης που πήραν επιδότηση ανεργίας διάρκειας 3 μηνών και 5 ημερών κατά το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριο 2019 έως Φεβρουάριο 2020, αυτοί είναι δικαιούχοι μηνιαίας έκτακτης αποζημίωσης ποσού ίσου με το τελευταίο μηνιαίο επίδομα ανεργίας που έλαβαν.

Η αποζημίωση αυτή θα καταβάλλεται για τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο 2020 εφόσον οι δικαιούχοι παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Την παρέμβαση του Πρωθυπουργού ζητά η Ένωση Λογιστών Ρόδου

ΤΙ ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΚΡ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΑΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ

Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου ζητά την πλήρη εφαρμογή της τοπικής σύμβασης εργασίας στους ξενοδοχοϋπαλλήλους από την ώρα της πρόσληψης τους και για όσους δεν προσληφθούν να λαμβάνουν το 80% της σύμβασης.

Για όλους τους εποχιακά απασχολουμένους να λάβουν το μισθό που είχαν πάρει και πέρσι και σε όσους δεν προσληφθούν να λαμβάνουν το 80% του μισθού που λάμβαναν πέρσι ανεξάρτητα με το ποιος θα τον καταβάλει.

Με επιδόματα πείνας δεν μπορούμε να ζήσουμε κύριοι της κυβέρνησης. άμεση επέκταση του επιδόματος ανεργίας για ακόμη δυο μήνες για όλους τους εποχιακά εργαζόμενους που πήραν την προηγουμένη παράταση των 2 μηνών.

 7,971 total views,  2 views today