Ενα σημαντικό βήμα για τη «θωράκιση» των σχολείων απέναντι στον κορωνοϊό ολοκληρώθηκε σήμερα από τα επιτελεία τεσσάρων υπουργείων.

Πρόκειται για την πλατφόρμα διενέργειας τεστ για κορωνοϊό σε εκπαιδευτικούς που υλοποιήθηκε με τη συνεργασία των υπουργείων Παιδείας, Υγείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εθνικής Άμυνας. Οπως ανακοινώθηκε, εκπαιδευτικοί σχολείων έχουν ήδη ξεκινήσει να δηλώνουν εθελοντικά την πρόθεσή τους να εξεταστούν προληπτικά.

Η διαδικασία γίνεται μέσω της πλατφόρμας που βρίσκεται στη διεύθυνση https://edu.testing.gov.gr/ , ενώ τα πρώτα ραντεβού για τεστ έχουν προγραμματιστεί για αύριο, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου.

Σήμερα μέσω του sky οι προϊστάμενοι της Πρωτοβάθμιας αλλά και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μιλώντας σχετικά με τις προετοιμασίες για έναρξη των μαθημάτων, αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα ελέγχου των καθηγητών και δασκάλων που έχουν πάει στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και επομένως επιστρέφοντας θα έπρεπε να ελεγχθούν για την μη διάδοση του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι αύριο, 8 Ιανουαρίου, ξεκινούν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές γυμνασίου και λυκείου καθώς και ότι τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, αρχίζουν τα δια ζώσης μαθήματα για τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και τα ειδικά σχολεία.

Την πρόταση για τη διενέργεια τεστ σε εκπαιδευτικούς είχε υποβάλλει πρόσφατα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Η σύμπραξη των τεσσάρων υπουργείων στοχεύει στην ευρύτερη παρακολούθηση της πορείας του κορωνοϊού στη χώρα και την εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο σχολικό περιβάλλον.

«Εν όψει της δια ζώσης επαναλειτουργίας των νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, καλούνται όσοι εκπαιδευτικοί των σχολείων αυτών επιθυμούν να υποβληθούν σε έλεγχο για τον νέο κορωνοϊό, να καταθέσουν αίτηση στην πλατφόρμα για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

 1,001 total views,  2 views today