Ενας έχει πνιγεί και δεκατρείς έφτασαν στη Ρόδο, στις Κάτω Πέτρες, που κατάφεραν να βγουν στη στεριά από τα απέναντι παράλια.

Ενας πνιγμός, δύτης επιτόπου

Η «απόβαση παράνομων μεταναστών» σημειώθηκε στις 8 περίπου το πρωί, στις Κάτω Πέτρες, όπου έχει ήδη καταγραφεί ένας πνιγμός και είναι 13 οι επιβαίνοντες στο φουσκωτό σκάφος που τους μετέφερε και διασώθηκαν. Στην περιοχή έσπευσαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος και του ΕΚΑΒ ενώ δύτης έλεγξε για άλλους που πιθανώς να μην είχαν καταφέρει να βγούνε στη στεριά.

Τι αναφέρει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

Πρωινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ημιβυθισμένο ταχύπλοο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή παραλίας “ΚΑΤΩ ΠΕΤΡΕΣ” ΒΒΔ ν. Ρόδου, σε κοντινή απόσταση από τις ακτές.
Άμεσα υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, έσπευσαν στην περιοχή δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα αλιευτικό σκάφος καθώς και ένας ιδιώτης δύτης.
Δεκατρείς (13) εκ των επιβαινόντων του ημιβυθισμένου ταχύπλοου σκάφους εντοπίστηκαν από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην ακτή, όλοι καλά στην υγεία τους ενώ περισυνελέγη και μία σορός ανδρός αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες από περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιωτικό σκάφος προς εντοπισμό τυχόν κινδυνεύοντων ατόμων. Κατά δήλωση των επιβαινόντων επί του ανωτέρω ταχύπλοου σκάφους επέβαιναν συνολικά δεκατέσσερα (14) άτομα.
Τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

 2,171 total views,  2 views today