Ανανέωση:

Στους τομείς ευθύνης που έχει αναλάβει αναφέρθηκε σε συνέντευξή τύπου χθες ο εντεταλμένος για την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων, παραλιών και κοιμητηρίων, δημοτικός σύμβουλος, Θανάσης Στάμος.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ.Στάμος στα προβλήματα που παρουσιάζουν τα σχολεία για τα οποία συζήτηση έγινε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου.

Όπως έχει αναφέρει ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης τουλάχιστον σε επτά σχολεία δεν λειτουργούν κυλικεία. Το χειρότερο ότι υπάρχουν σχολικές μονάδες χωρίς πιστοποιητικά πυρασφάλειας.

«Δρομολογούνται πάντως ήδη παρεμβάσεις στα σχολεία θέμα για το οποίο μιλήσαμε με τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Στράτο Καρίκη. Θα εκπονηθούν οι μελέτες που απαιτούνται ώστε να προχωρήσουμε το ταχύτερο δυνατό. Παρεμβάσεις θα γίνουν  επίσης στο γυμνάσιο και το λύκειο της Κρεμαστής», τόνισε.

Αναφορά έκανε ο κ. Στάμος και στις καταπατήσεις όπως είπε των παραλιών από τους ανθρώπους που έχουν εκμισθώσει από το δήμο τις θέσεις στους διαγωνισμούς που έχουν γίνει.

Για να εκλείψουν τα προβλήματα θα γίνει με το τέλος της σεζόν αυτοψία σε όλες τις παραλίες  ώστε να καταγραφούν οι  θέσεις να αποτυπωθούν τα προβλήματα και να δοθούν λύσεις.

Βούληση της δημοτικής αρχής όπως τονισε ο κ. Στάμου είναι να τοποθετηθούν ναυαγοσώστες σε όλες τις παραλίες.

Να σημειωθεί πως φέτος μόνο σε μια παραλία σε αυτή τη Φαληρακίου υπήρχε ναυαγοσώστης.

Μνεία έκανε ο κ Στάμου και στα προβλήματα που υπάρχουν στα κοιμητήρια. Ειδικά για το κοιμητήριο των ταξιαρχών θα συγκροτηθεί επιτροπή που θα ασχοληθεί με την κάλυψη των αναγκών εκεί.

Ο κ. Στάμος επίσης τόνισε πως είναι πια επιτακτική ανάγκη να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας στα κοιμητήρια ειδικά σε αυτό των Ταξιαρχών ώστε να εκλείψουν και τα προβλήματα.

Θέματα που αφορούν την επέκταση του κοιμητηρίου ή τη δημιουργία νέου θα συζητηθούν με το δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη που θα λάβει και τις οριστικές αποφάσεις.

 78 total views,  8 views today