Εντατικοποίηση των ελέγχων και αυστηρή εφαρμογή των υφιστάμενων κανόνων για να μη ξεφύγει η κατάσταση με τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ζήτησε ο Πρωθυπουργός μετά την αποτίμηση της παρούσας κατάστασης από το κυβερνητικό επιτελείο, με τον κ. Μητσοτάκη να ζητά να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο στην τήρηση των υφιστάμενων μέτρων προστασίας.

Αφενός η εντυπωσιακή για τα δεδομένα της περιόδου αύξηση των κρουσμάτων και αφετέρου η σταθερή πρόβλεψη για «εισαγόμενους» ασθενείς λόγω του τουριστικού κύματος έφεραν το κυβερνητικό σχήμα αντιμέτωπο με όλα τα σενάρια.

Ένα νέο κρούσμα κορονοϊού εντοπίσθηκε χθες στη Ρόδο. Πρόκειται για μία 78χρονη γυναίκα η οποία νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο απομόνωσης στο Νοσοκομείο. Η γυναίκα κατάγεται από τη Ρόδο και πηγαινοέρχεται από την Αμερική όπου έχει στενούς συγγενείς. Ήρθε στο νησί πριν από τέσσερις ημέρες κι έπειτα από την εμφάνιση συμπτωμάτων, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη περίπτωση Ελληνοαμερικανίδας που έχει βρεθεί θετική στον ιό στο νησί, την τελευταία εβδομάδα.

Στο πλαίσιο της διασφάλισης της υγείας, κρίνεται  αναγκαία από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας η συστηματική εφαρμογή όλων των μέτρων και η τήρηση των οδηγιών που εκδίδονται τόσο των κατοίκων, όσο και των τουριστών που επιλέγουν να επισκεφθούν τα νησιά μας. Η Περιφερειακή Αρχή προβληματισμένη για τη χαλάρωση των μέτρων και σύμφωνα με τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα για τη λοίμωξη από το νέο κορωνοϊό, καλεί τους πολίτες, επαγγελματίες, εργαζομένους και επισκέπτες να μην εφησυχάζουν.

Να μεριμνούν για την τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής και την εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας, κάλεσε χθες τους πολίτες μέσω του Sky ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου Ηλίας Τσέρκης, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός δεδομένου ότι υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα, ενώ άνοιξε από την 1η Ιουλίου και η τουριστική σεζόν.

 2,510 total views,  2 views today