Κατά τον Περιφερειάρχη ήταν αναμενόμενη η εξαγγελία μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, που όπως είχε ο ίδιος προαναγγείλει θα το χαιρόταν και θα το γιόρταζε με ιδιαίτερο τρόπο με φίλους του!

Μάλιστα ήταν τόσο αναμενόμενη η εξαγγελία από τον πρωθυπουργό που ο ίδιος σε βίντεο που είχε δημοσιοποιηθεί, χωρίς περιστροφές θεωρούσε δική του νίκη την μείωση και φυσικά ένα συλλεκτικό μπουκάλι ουίσκυ θα ήταν το επιστέγασμα για τα συγχαρητήρια!

Δυστυχώς για όλους μας, αλλά  και για τα …ουίσκυ του κ. Χατζημάρκου δεν έγινε η εξαγγελία για την μείωση των συντελεστών ΦΠΑ. Κατ΄ αρχήν ο ίδιος με μια ανάρτηση στο facebook τα ..ψιλορίχνει στον πρωθυπουργό έστω και συγκαλυμμένα, αναδεικνύοντας τον παλιο μη Νεοδημοκρατικό του εαυτό! Από την άλλη για πρώτη φορά στην ιστορία της Ενωσης ξενοδόχων Ρόδου εμφανίζεται …αντικυβερνητικό κείμενο με πολλές αιχμές σε μια ανακοίνωση στην οποία διαφαίνεται πως ο κ. πρόεδρος της θα έπρεπε να καλύψει αυτά που άλλοι δεν θα μπορούσαν να διανοηθούν να πούνε!

Το κείμενο της Ενωσης Ξενοδόχων της Ρόδου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής Ξενοδόχων Ρόδου, Συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως σχετικά με την εξαγγελία των μέτρων στήριξης του τουρισμού από την Κυβέρνηση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα δηλώνει τα παρακάτω:

Καταλαβαίνουμε ότι οι πόροι της κυβέρνησης δεν είναι ανεξάντλητοι και ότι προσπαθεί με τις επεμβάσεις της, να μειώσει τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία, κάτι το οποίο στην πρώτη φάση της πανδημίας θεωρούμε ότι έκανε επιτυχώς.

Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν προχθές δεν βοηθούν αφενός στην μείωση του λειτουργικού κόστους των ξενοδοχείων,  κάτι το οποίο θα παρακινούσε περισσότερους συναδέλφους να ανοίξουν με χαμηλότερες πληρότητες και αφετέρου, διατηρούν τον ΦΠΑ διαμονής στα ίδια υψηλά επίπεδα – υψηλότερα από όλες τις βασικές ανταγωνίστριες χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Πέτσας: Μέτρα τελικά για Χριστούγεννα χωρίς Χριστούγεννα

Το όφελος από τη μείωση στο ΦΠΑ του τουριστικού πακέτου είναι κάτω του 1% !  και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ήταν ακόμη χαμηλότερη, μόλις 0,90 μονάδες, με όφελος για τον εργοδότη 0.38% !

Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει επαρκής ζήτηση έτσι ώστε οι πληρότητες να δικαιολογούν το άνοιγμα των ξενοδοχείων μας, με πιθανότατα αυξημένο κόστος λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όμως παραμένουμε εξαιρετικά επιφυλακτικοί ως προς τη δυνατότητα της πλειοψηφίας των ξενοδοχείων να επαναλειτουργήσουν.

Τέλος, η Ρόδος θα συνεχίσει να εντείνει της προσπάθειές της για την επανεκκίνηση του τουρισμού, αντίθετα με την κατάταξη του νησιού στη Β’ ζώνη επικινδυνότητας.

Θεωρούμε ότι αυτή η κατάταξη είναι εσφαλμένη και εάν οφείλεται σε ελλείψεις υποδομών ή προσωπικού είναι ζωτικής σημασίας να θεραπευτούν για το καλό της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

Η ανάρτηση του κ. Χατζημάρκου

Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στο Facebook.

Με πολύ δακρύβρεκτο περιεχόμενο και με μπόλικη μελό διάθεση δείχνει την αποστροφή στα «μέτρα» που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Με τουλάχιστον ποιητική διάθεση Κώστα Βάρναλη και με στόμφο Νίκου Κούρκουλου ως προς την πολιτική τακτική, αναγγέλλει την νέα επανάσταση και την δυναμική προσπάθεια να δαμάσει τα κύματα!

 2,290 total views,  2 views today