Ανανέωση:

Άκαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός 28χρονου μετανάστη, ο οποίος αγνοείται από χθες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κω.

Σύμφωνα το Λιμενικό Σώμα, 20 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν χθες από λέμβο σε παραλία της Κω και περισυνελέγησαν από στελέχη του Λιμενικού. Σύμφωνα με δήλωσή τους ,ο 28χρονος, ο οποίος βρίσκονταν μαζί τους στη λέμβο, έπεσε στη θάλασσα και έκτοτε αγνοείται.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρονται τα ακόλουθα:

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό αγνοούμενου 28χρονου αλλοδαπού στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Κω.
Συγκεκριμένα, μετά την αποβίβαση και τον εντοπισμό είκοσι (20) αλλοδαπών στην περιοχή “ΘΕΡΜΑ”, οι ανωτέρω δήλωσαν ότι ο 28χρονος έπεσε στη θάλασσα ενώ τα δύο ταχύπλοα σκάφη που τους μετέφεραν ήταν εν πλω προς τις ακτές της ν. Κω.

Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής απέπλευσαν προς εντοπισμό του ανωτέρω τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) σκάφη δύναμης FRONTEX, σκάφος της Ε.Ο.Δ. Κω, ενώ απογειώθηκε αεροσκάφος δύναμης FRONTEX και από ξηράς διενεργήθηκαν έρευνες από περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

 

 52 total views,  2 views today