Τη στιγμή που η Κυβέρνηση θέτει αυστηρά μέτρα και περιορισμούς για την αποφυγή εξάπλωσης του covid-19, και όλοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη λήψη των μέτρων προφύλαξης και προστασίας, με τήρηση των μέτρων ασφαλείας και τους κανόνες προσωπικής υγιεινής, στη λαϊκή αγορά του Αγίου Δημητρίου στην πόλη της Ρόδου, φαίνεται ότι οι αθίγγανοι τηρούν δικούς τους νόμους, χωρίς να έχουν τις ανάλογες κυρώσεις!

Έξαλλοι από τη συμπεριφορά που επιδεικνύουν οι Ρομά είναι οι ντόπιοι παραγωγοί, αφού παρά τις συνεχείς παρατηρήσεις και συστάσεις που τους γίνονται, δε λένε να συμμορφωθούν, συναθροίζονται 10 άτομα μαζί, μικροί -μεγάλοι, ενώ αφήνουν τα παιδιά τους ν’ αλωνίζουν σε όλους τους πάγκους, ή να παρενοχλούν τους καταναλωτές, όπως βλέπετε και στο αποκλειστικό φωτορεπορτάζ του sky, ενώ για τα μέτρα υγιεινής ούτε λόγος.

Έφθασαν μάλιστα στο σημείο να … κοιμούνται κάποιοι σε αυτοσχέδια (!) κρεβάτια από χαρτόκουτα από τα οπωροκηπευτικά, όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία, ενώ η Κυβέρνηση και η Πολιτική Προστασία επιβάλλουν να “μένουμε σπίτι” και να τηρούμε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι λαϊκές αγορές είχαν κλείσει με την ανακοίνωση των πρώτων μέτρων της Κυβέρνησης για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού, και άνοιξαν με τη λήψη των γνωστών μέτρων (μονοί-ζυγοί αριθμοί πάγκων και τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας).

Ως εκ τούτου επιβάλλεται άμεσα να παρέμβει τόσο ο Δήμος που έχει και την αρμοδιότητα των λαϊκών αγορών, όσο και η Ελληνική Αστυνομία, για να επιβάλλει την τάξη και να συμμορφωθούν οι παραβάτες.

 

 

 1,320 total views,  2 views today