Ανανέωση:

Επίθεση στην αντιπολίτευση  και κυρίως σε όσους επέκριναν την περιφερειακή αρχή  για την τακτική που ακολούθησε στο θέμα που αφορά την κατασκευή νέας γέφυρας στην Κρεμαστή εξαπέλυσε σήμερα ο  Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Η αναφορά έγινε με αφορμή την απόφαση του ελήφθη από το Συντονιστικό ¨Όργανο Πολιτικής Προστασίας για το κλείσιμο της Ιρλανδικής διάβασης.

«Το κλείσιμο της Ιρλανδικής διάβασης στην Κρεμαστή είναι σωστή απόφαση. Δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές μόνο και μόνο επειδή υπάρχει ένα κλίμα στη συζήτηση οποτεδήποτε γίνεται», δήλωσε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Αναφέρθηκε όμως και στην κατασκευή της νέας γέφυρας

«Ανοίγει όμως και άλλη συζήτηση για το αν θα γίνει η νέα γέφυρα στην Κρεμαστή. Όσοι θέλουν να λύσουν τις πολιτικές διαφορές μαζί μας να αναλάβουν την ευθύνη να το κάνουν χωρίς να δηλητηριάζουν μια ολόκληρη  κοινωνία και χωρίς να πατάνε πάνω σε κίνδυνο ανθρώπινων ζωών, Στη δική μας θητεία η προστασία της  ανθρώπινης ζωής ήταν και παραμένει οδηγός.  Λάβαμε και παραπάνω από τις αποφάσεις που έπρεπε. Να μάθουν πως λύνονται οι πολιτικές διαφορές», είπε ο κ. Χατζημάρκος που εμμέσως αναφέρθηκε και στο βιογραφικό του πολιτικού φορέα που ασκεί κριτική στην ΠΝΑΙ και ο οποίος πρέπει να κρύβεται.

«Πόσα έχει δαπανήσει στη θητεία  μας για τη μελέτη της γέφυρας στην Κρεμαστή; Μηδέν ευρώ. Τη μελέτη την έχουμε πάρει. Αυτό έγινε γιατί συνεργαστήκαμε με φορέα του δημοσίου  δηλαδή στην ΕΓΝΑΤΙΑ.Έχουμε υπογράψει προγραμματική σύμβαση με την συγκεκριμένη εταιρεία. Πήραμε μέρος της μελέτης. Λείπουν στοιχεία. Δεν τους πληρώσαμε. Μετά τις εκλογές η εταιρεία είναι σε μεταβατικό στάδιο. Τώρα έχει οριστεί νέα διοίκηση που αποτυπώνει τις εκκρεμότητες. Περιμένουμε το κομμάτι της μελέτης για να καταβάλουμε το τίμημα», δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος και πρόσθεσε πως αν είναι αναγκαίο θα γίνουν και έργα.

Η τουριστική έκθεση του Λονδίνου

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που θα γίνουν στην τουριστική έκθεση που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο στο διάστημα από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου προκειμένου να καλυφθεί το χαμένο έδαφος σε ότι αφορά τις αεροπορικές θέσεις που έμειναν κενές μετά την πτώχευση του τουριστικού οργανισμού Thomas Cook.

«Στην τουριστική έκθεση WTM θα προβληθούν όλα τα νησιά μας σε ένα ενιαίο μεγάλο περίπτερο. Η παρουσία μας θα είναι επιβλητική με ότι πρέπει για την προβολή. Εκεί θα κάνουμε συναντήσεις . Έχουμε το πολύ ειδικό θέμα που προέκυψε με την κατάρρευση του Thomas Cook.Ένας αριθμός εταιρειών έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον  για να πάρει το μερίδιο αγοράς στις χώρες όπου λειτουργούσε ο συγκεκριμένος τουριστικός οργανισμός», δήλωσε ο κ.Γιώργος Χατζημάρκος και πρόσθεσε πως οι ενδείξεις δείχνουν ότι υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον για την κάλυψη του κενού που άφησε η Thomas Cook.

«Θα κάνουμε ότι μας επιτρέπεται . Θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνάμεις για την αντικατάσταση του πτητικού έργου της εταιρείας που είναι για τη Ρόδο και την Κω μεγάλο.  Τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά», τόνισε

Όσο για την εξέλιξη της σεζόν είπε :

«Είναι στο χέρι μας να πάμε ξανά με σχέδιο και να πετύχουμε καλά αποτελέσματα το 2020».

Η στελέχωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Στη συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στη σύσκεψη που έγινε πριν λίγες ημέρες στο υπουργείο Οικονομικών για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ. Με αυτή την αφορμή στάθηκε στην ανάγκη στελέχωσης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών με προσωπικό.

« Είχαμε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για την πορεία του προγράμματος ΕΣΠΑ. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το ποσοστό της απορροφητικότητας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από το ΕΣΠΑ φθάνει στο 31%.Η απορρόφηση για τη χώρα είναι στο 26%. Από αυτή την άποψη κάποιος μπορεί να πει ότι η ΠΝΑΙ τα κατάφερε καλύτερα. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι γιατί αυτό είναι αποτέλεσμα ανθρωποθυσιών που στοιχίζουν πολύ στο στελεχιακό μας δυναμικό. Έχουμε μια Περιφέρεια στη χώρα που είναι ο μοναδικός φορέας στην περιοχή ευθύνης της που δημοπρατεί  επιβλέπει χρηματοδοτεί υλοποιεί έργα  άλλων φορέων με πόρους από διάφορα προγράμματα.Στηρίζει τα Τεχνικά Προγράμματα όλων των νησιών. Ακόμη και τα  υπουργεία για δικά τους έργα ζητούν από εμάς να υλοποιήσουμε έργα. Έγινε σαφές ότι θα σταματήσουμε αυτή την κατάσταση», δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος  και πρόσθεσε πως οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών δεν  μπορούν να σηκώνουν αυτό το βάρος.

Ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε και στις δυσκολίες και κυρίως την καθυστέρηση  που προκαλεί  το θεσμικό πλαίσιο  στην υλοποίηση έργων.

Ο Περιφερειάρχης εξήρε την εργασία που παράγουν οι εργαζόμενοι στην ΠΝΑΙ ειδικά στον τομέα των έργων.

«Όποιος μιλάει για αδιαφορία να μάθει να σέβεται αυτούς που εργάζονται. Υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται ξενυχτούν και είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Στην ελληνική κοινωνία γίνεται συζήτηση περί τεμπέληδων δημοσίων υπαλλήλων. Εδώ μέσα έχω βρει ανθρώπους  που δουλεύουν πιο σκληρά από ότι  ο ιδιωτικός τομέας», δήλωσε.

Ωστόσο υπάρχει όπως είπε ελπίδα μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών για την ενίσχυση της ΠΝΑΙ με  προσωπικό.

«Είμαστε κοντά στο να ενισχυθεί η Περιφέρεια με το ανάλογο προσωπικό μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών», τόνισε

 242 total views,  4 views today