Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας με επιστολή τους προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη επιτίθενται με σφοδρότητα κατά της περιφερειακής αρχής και ιδιαίτερα κατά της υπεύθυνης επί της Υγείας αντιπεριφερειάρχη Χαρούλας Γιασιράνη.

Παρακάτω δημοσιεύουμε το πλήρες κείμενο της επιστολής

ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια Βασίλη, Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη Βασίλη

Περιστατικό πρώτο: Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Θεσσαλονίκης οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης του κ. Ζέρβα επιτέθηκαν στην Πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης και σε άλλους συναδέλφους υγειονομικούς που συμμετείχαν στη συνεδρίαση και τους κατηγόρησαν ότι «κομματικοποιούν τη συζήτηση». Τους κατηγόρησαν ότι κομματικοποιούν τη συζήτηση επειδή εκπροσωπώντας τα δημοκρατικά εκλεγμένα συλλογικά τους όργανα, κατέθεσαν τις προτάσεις αυτών που βρίσκονται νύχτα μέρα στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αυτών που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή διεκδικώντας μέτρα προστασίας για την υγεία και τη ζωή του λαού μας.

Περιστατικό δεύτερο: Η αντιπεριφερειάρχης Υγείας Νοτίου Αιγαίου με ένα κατάπτυστο δελτίο τύπου στοχοποιεί για τις πολιτικές του πεποιθήσεις τον Πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λέρου και τον καλεί να διαλέξει ανάμεσα στον όρκο του Ιπποκράτη και το σφυροδρέπανο.

Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ του ζητάει να αποκηρύξει την ιδεολογία του. Για την αντιπεριφερειάρχη Υγείας Νοτίου Αιγαίου όποιος γιατρός είναι κομμουνιστής δεν τιμάει τον όρκο του Ιπποκράτη. Τι ήταν αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι για την αντιπεριφερειάρχη; Ότι ο συνάδελφος αποκάλυψε ότι το τεστ αντισωμάτων που διέθεσε η περιφέρεια στο Κ.Υ Πάτμου δεν έχει ένδειξη για την ιχνηλάτηση, αλλά χρησιμοποιείται μόνο για επιδημιολογικούς σκοπούς!!!

Τα παραπάνω περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα. Όποιος αποκαλύπτει την αλήθεια και διεκδικεί, στοχοποιείται και συκοφαντείται.

Τους ξεκαθαρίζουμε για μία ακόμη φορά. Ματαιοπονούν. Κανένα περιστατικό στοχοποίησης, αυταρχισμού, συνδικαλιστικής δίωξης δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητο. Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους!

Συνεχίζουμε αταλάντευτα στο δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης και του αγώνα. Για την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας των ασθενών μας. Για τα δικαιώματα μας!

Δίνουμε όλοι το απεργιακό «παρών» στην Πανελλαδική Απεργία στις 26 Νοέμβρη!

 1,469 total views,  6 views today