Την Κάλυμνο επισκέφθηκε  ο Βουλευτής, τ. Υπουργός και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Στο νησί ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ν Σαντορινιός.

Αρχικώς επισκέφθηκε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία της Καλύμνου, όπου είχε ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον πρόεδρο του σωματείου Φίλιππο Ολυμπίτη και την εκπαιδεύτρια Νεκταρία Μαρίνου.

«Το έργο που προσφέρουν στην κοινωνία στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του νησιού είναι μοναδικό και τους ευχαριστώ για το προσωπικό δώρο: μια εικόνα του Αγίου Σάββα της Καλύμνου» υπογράμμισε.

Κατόπιν ο κ. Κουρουμπλής επισκέφθηκε την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο, την 11η ΑΕΝ της χώρας η ίδρυση της οποίας εκπλήρωσε τα όνειρα και τις προσδοκίες της τοπικής κοινωνίας. Ήταν ένα διαχρονικό αίτημα που αναγόταν από τότε που απελευθερώθηκε η Κάλυμνος και ένα αίτημα που είχε τεθεί στον κ. Κουρουμπλή από το 2014, οπότε επισκέφθηκε το νησί, από τον τότε δήμαρχο Δημήτρη Διακομιχάλη.

«Η παραγωγική συνεργασία με τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή και χάρη στις ενέργειες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του αναπληρωτή υπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού και των βουλευτών Δημήτρη Γάκη και Ηλία Καματερού, το όνειρο έγινε πράξη μέσα σε μόλις 11 μήνες. Μέσα σε χρόνο ρεκόρ και χάρη στις οδηγίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς εμένα ως υπουργό αλλά και προς τον κ. Σαντορινιό, έγιναν τρεις νομοθετικές ρυθμίσεις για να συσταθεί η σχολή, να δημιουργηθούν οι 12 θέσεις εργασίες των καθηγητών αλλά και να προχωρήσει η αξιοποίηση του κτιρίου που προσέφερε ο δήμος Καλυμνίων» δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Η σχολή ξεκίνησε από τις 5 Δεκεμβρίου 2018 και έχει ήδη 78 σπουδαστές. Στην ΑΕΝ υποδέχθηκαν τον κ. Κουρουμπλή ο διοικητής της σχολής Πλωτάρχης Θεόφιλος Τσαγκάρης και ο αναπληρωματικός διευθυντής της σχολής Σακελλάρης Τηλιακός.

Σε συνέχεια της σημερινής του περιοδείας στην Κάλυμνο, ο κ. Κουρουμπλής επισκέφτηκε το νοσοκομείο Καλύμνου όπου ο διοικητής Εμμανουήλ Βόλος τον ενημέρωσε για τα ζητήματα του κέντρου υγείας. Κατόπιν βρέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα όπου συνομίλησα με τον αναπληρωτή διοικητή Κωνσταντίνο Δάσκαλο και τον αρχιφύλακα Κωνσταντίνο Μητσαρά.

Επισκέφτηκε και το Λιμενικό Καλύμνου όπου με υποδέχθηκαν ο πλωτάρχης Λιμενάρχης Γιάννης Κατζιουράνης, οι αρχικελευστές Μιχάλης Μαμουζέλος, Κατερίνα Σαρακατσάνη και οι επικελευστές Γιώτα Τσιαούση και Γιάννης Σχοινάς.

Ακολούθησε επίσκεψη στο δημαρχείο όπου συνάντησε τον δήμαρχο Καλυμνίων Γιάννη Γαλουζή, συνοδεία του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού αλλά και του αντιδημάρχου Μικέ Ρήγα, όπου συζητήθηκε εκτενώς η παρουσία της ΑΕΝ Καλύμνου και το πόσο έχει βελτιώσει το οικονομικό επίπεδο της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής συναντήθηκε και με ανθρώπους της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας του δήμου Καλύμνου και συζητήθηκε μεταξύ άλλων η περσινή επιτυχία του υπουργείου να εξασφαλίσει, για πρώτη φορά, επιδότηση για τη γραμμή της Ψερίμου που συνδέεται με την Κάλυμνο και τη Κω.

Κατόπιν ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο δήμαρχος Καλυμνίων Γιάννης Γαλουζής και ο αντιδήμαρχος Μικές Ρήγας και επισκέφθηκαν τον Σύλλογο Παράκτιας Αλιείας Καλύμνου και τον πρόεδρό του, Μανώλη Κούλια.

Η ανακοίνωση του Δήμου Καλυμνίων

Με αφορμή την επίσκεψη του  υποψηφίου ευρωβουλευτή κ. Π Κουρουμπλή και του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριου Σαντορινιού εκδόθηκε από το Δήμο Καλύμνου η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιοδείας του, επισκέφθηκε χθες 26/3/2019 την Κάλυμνο ο Βουλευτής, τ. Υπουργός και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κος Π. Κουρουμπλής συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κο Νεκτάριο Σαντορινιό επισκέφθηκε το Δημαρχείο  όπου και οι δυο υπουργοί έγιναν δεκτοί από τον Αντιδήμαρχο κο Μικέ Ρήγα  και συζήτησαν μια σειρά θεμάτων που αφορούν την Κάλυμνο.

Ο κος Ν. Σαντορινιός αναφέρθηκε στην ουσιαστική αναβάθμιση της Σχολής Δυτών Καλύμνου, η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί και βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, διαψεύδοντας ανυπόστατα -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- δημοσιεύματα που υπονοούν οτιδήποτε  αντίθετο.

Δήλωσε ότι η λειτουργία της Σχολής μηχανικών, στο πλαίσιο της Α.Ε.Ν. Καλύμνου, βρίσκεται ήδη στο σχεδιασμό του Υπουργείου, ενώ  τόνισε την ιδιαίτερα θετική για τους νησιώτες εξέλιξη που αφορά την επέκταση του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου στις αεροπορικές μεταφορές, μέτρο το οποίο πρόκειται να ισχύσει στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Ο κος Παν. Κουρουμπλής τόνισε την ταχύτητα υλοποίησης όλων των κυβερνητικών δεσμεύσεων στην Κάλυμνο και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ίδρυση και λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, η οποία όπως ανέφερε, πρόκειται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο από σπουδαστές την επόμενη ακαδημαϊκή περίοδο.

Στη συνέχεια  ο κος Παν. Κουρουμπλής  συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας του Δήμου Καλύμνου κο Γ. Διαμαντή -και τους υπαλλήλους της- όπου μεταξύ άλλων έγινε αναφορά στην επιτυχία του υπουργείου να εξασφαλίσει, για πρώτη φορά, επιδότηση για τη γραμμή της Ψερίμου που συνδέεται με την Κάλυμνο και τη Κω.

Τέλος με τον Δήμαρχο της Καλύμνου κο Ιωάννη Αντ. Γαλουζή συναντήθηκαν αργότερα οι Υπουργοί κ. κ. Ν. Σαντορινιός και Π. Κουρουμπλής και επισκέφθηκαν τον Σύλλογο Παράκτιας Αλιείας Καλύμνου όπου με τον πρόεδρό του Μανώλη Κουλλιά, αλλά και μέλη του συλλόγου, αντάλλαξαν απόψεις για τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες της αλιείας στο νησί μας.

 

 

 

 534 total views,  2 views today