Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου πραγματοποίησε ο Πρέσβης της Ισπανίας κ. Enrique Viguera.

Τον Πρέσβη υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Πάππου και o Αντιπρόεδρος, κ. Νίκος Παπασταματίου. Στο Επιμελητήριο, τον κ. Viguera συνόδευε η Επίτιμη Πρόξενος της Ισπανίας στη Δωδεκάνησο, κα Μαίρη Χαρίση.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα των δύο χωρών και αναφέρθηκαν στους τομείς οικονομικού ενδιαφέροντος, στους οποίους θα μπορούσαν ν’ αναπτυχθούν εμπορικές σχέσεις ανάμεσα σε Ισπανικές και Δωδεκανησιακές επιχειρήσεις.

Κοινός τόπος για τους συμμετέχοντες στην συνάντηση ήταν η επιδίωξη της ενίσχυσης κάθε είδους δράσεων που θα στοχεύουν σε μια στενότερη, δημιουργική και επωφελή συνεργασία και για τις δύο πλευρές, σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Εξαιτίας και της πρότερης εμπειρίας του κ. Πρέσβη στα Όργανα Διοίκησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως Γενικού Διευθυντή Ολοκλήρωσης και Συντονισμού Γενικών & Οικονομικών Υποθέσεων, η ατζέντα της συζήτησης εμπλουτίστηκε και στράφηκε και στο θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Ο κ. Πρέσβης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι κάτοικοι των Κανάριων Νήσων απολαμβάνουν χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές ενώ καλούνται να πληρώσουν μόλις το 20% του τιμήματος των εισιτηρίων μεταφοράς τους προς την ηπειρωτική χώρα. Κοινή υπήρξε η διαπίστωση της ανάγκης αναστροφής της νησιωτικότητας, από «εμπόδιο» σε «δυναμική» με σκοπό την ανάπτυξη της τοπικής αλλά και της εθνικής οικονομίας.

 188 total views,  2 views today