Την Κάρπαθο θα επισκεφθεί -σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν ωστόσο επιβεβαιωθεί- η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και σύμφωνα με όσα δήλωσε στον sky ο Δήμαρχος του νησιού Γιάννης Νισύριος, αυτό θα οριστικοποιηθεί σήμερα το απόγευμα ή αύριο.

Αν τελικώς η ΠτΔ επισκεφθεί την Κάρπαθο, θα είναι η τρίτη επίσκεψή της στα Δωδεκάνησα, σε διάστημα τριών μηνών, αφού προηγήθηκε η επίσκεψή της στο Αγαθονήσι και τους Λειψούς και στο Καστελλόριζο στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το karpathiakanea.gr, οι πληροφορίες δίνουν την άφιξη της Προέδρου στην Κάρπαθο το ερχόμενο Σάββατο 3 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που σχεδιάζεται αρχικά θα επισκεφθεί την Όλυμπο και το Μεσοχώρι. Την επόμενη μέρα οι πληροφορίες λένε ότι θα βρεθεί στο εκκλησιαστικό μέγαρο Απερίου, ας σημειωθεί ότι ο Δεσπότης απουσιάζει στο Φανάρι για την εκεί σύνοδο και τον εκπροσωπεί ο πατήρ Αμβρόσιος Μαναρουλάς. Στην συνέχεια θα κατέβει στην πρωτεύουσα Πηγάδια και στο Δημαρχείο θα αναγορευθεί Επίτιμος Δημότης Καρπάθου και θα γίνει ανταλλαγή δώρων.

Την Δευτέρα θα ακολουθήσει το πρόγραμμα των τιμητικών εκδηλώσεων για την Επανάσταση της 5η Οκτωβρίου 1944. Θα ξεκινήσει από τον Ανδριάντα στο χωριό Μενετές, θα συνεχίσει στην Αρκασα για την Ιμακολατα και θα καταλήξει στο Απέρι για το κλείσιμο των εορτασμών.

Αν επιβεβαιωθεί αυτό το πρόγραμμα, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει τουλάχιστον έκπληξη και δυσάρεστη εντύπωση η παρουσία της Προέδρου στο χωριό Απέρι μια μέρα νωρίτερα από την 5η Οκτωβρίου, αφού είναι κοινός πια αποδεκτό ότι η Επανάσταση ξεκίνησε από τις Μενετές.

 2,049 total views,  2 views today