Επαναλειτουργία παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου

538

Διήμερη επίσκεψη στα Χανιά προκειμένου να δοθεί λύση για την επαναλειτουργία του Παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου πραγματοποίησε ο Πρόεδρος, Αναστάσιος Λιάσκος, συνοδευόμενος από τους Α’ και Β’ Αντιπροέδρους, Αντγο ε.α Νικόλαο Χιονή και Υπτχο (ΜΑ) ε.α Θεοδοσουλάκη Ιωάννη.

Ως καταλληλότερη επιλογή για τη στέγαση του Μουσείου εκτιμήθηκε το Φρούριο «Φιρκά» (Βενετσιάνικοι Στρατώνες), με τη θετική αντιμετώπιση του Υπουργείου Πολιτισμού και τη συνδρομή του Δήμου Χανίων και των Τεχνικών Υπηρεσιών του.

Στο παραπάνω πλαίσιο πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο «Στρατιωτικό Μουσείο Χρωμοναστηρίου» το οποίο αποτελεί υπόδειγμα Μουσείου, λόγω των εμβληματικών συλλογών που διαθέτει και στο «Μνημειακό Συγκρότημα της Μάχης της Κρήτης» στην περιοχή Γαλατά, το οποίο παραμένει έως τώρα ανεκμετάλλευτο.

 

Επιπρόσθετα, κατά την επίσκεψη στο «Ιστορικό Αρχείο Κρήτης», διαπιστώθηκε η ανάγκη αξιοποίησης των μοναδικών κειμηλίων που υπάρχουν στους χώρους του, ενόψει των εκδηλώσεων του 2021 όπου απαιτείται η σύμπραξη του με το Πολεμικό Μουσείο.

Κατά την επίσκεψη έγιναν επαφές με το Βουλευτή, Μανούσο Βολουδάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη, Νικόλαο Καλογερή, το Δήμαρχο, Παναγιώτη Σημανδηράκη, την Προισταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Πολιτισμού, Ελένη Παπαδοπούλου, τον Πρόεδρο της ΕΕΑΣ, Υπτγο ε.α Γεώργιο Φινοκαλιώτη και λοιπούς φορείς.