Ανησυχία προκαλούν τα αυξημένα κρούσματα, από τη διασπορά του κορωνοϊού τόσο στην Κάλυμνο που βρίσκεται ήδη στο κόκκινο, όσο και στη Ρόδο.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.784, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν στην Κάλυμνο και 9 στη Ρόδο.

Οκτώ ασθενείς νοσηλεύονται με κορωνοϊό στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο Νοσοκομείο Καλύμνου, όπως δήλωσε στον sky ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γεράσιμος Αποστολάτος, η κατάσταση της υγείας των οποίων εξελίσσεται ομαλά και δεν εμπνέει ανησυχία.

Παράλληλα τόνισε ότι χθες εστάλη κατεπείγουσα επιστολή προς τον Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, γιατί δεν έχει λειτουργήσει το νέο εμβολιαστικό κέντρο και οι κάτοικοι της Καλύμνου της ηλικιακής ομάδας 60-64 ετών παραπέμπονται μέσω της πλατφόρμας στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου στη Ρόδο ή στην Κω για τα εμβόλια της Astrazeneca. Όπως τόνισε ο κ. Αποστολάτος, ζητείται με το κατεπείγον έγγραφο να διορθωθεί η αστοχία που έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.

Σημειώνεται ότι από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και χθες, τα καταγεγραμμένα κρούσματα από τον ΕΟΔΥ στην Κάλυμνο ανέρχονται σε 57.

Η επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου προς τον Γ.Γ.:

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας

                                                                             Φροντίδας Υγείας

                                                                              κ. Μάριο Θεμιστοκλέους

                                                                              

Θέμα: «Άμεσος εμβολιασμός της ηλικιακής ομάδας 60-64 στην Π.Ε. Καλύμνου».

 

  Αξιότιμε κ. Γενικέ

Έχουμε γίνει δέκτες πολλών παραπόνων από συμπατριώτες μας της Περιφερειακής Ενότητας  Καλύμνου επειδή η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό για τον covid-19 για την ηλικιακή ομάδα 60-64 τους παραπέμπει στον Αρχάγγελο της Ρόδου, που απέχει ενδεικτικά περίπου 100 ναυτικά μίλια από την Κάλυμνο.

Παρακαλούμε πολύ όπως διορθώσετε άμεσα αυτό το λάθος που υπάρχει ούτως ώστε όλοι οι συμπατριώτες μας να επωφεληθούν από αυτό το αγαθό της υγείας προκειμένου να τους προστατεύσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα από τη μάστιγα του SARS-Cov-2.

Αναμένουμε άμεσα όπως διορθωθεί αυτή η δυσλειτουργία και επίσης αναμένουμε περισσότερα εμβόλια για όλα τα νησιά της Π.Ε. Καλύμνου: Κάλυμνος, Λέρος, Πάτμος, Αστυπάλαια, Λειψούς και Αγαθονήσι.

 

Για τον Ι.Σ.Ε.Κ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ

 

 

Κοιν.:-Υπουργό Υγείας

– Αν. Υπουργό Υγείας

-Υφυπουργό Υγείας

-Βουλευτές Δωδεκανήσου

-Διοικητή 2ης ΥΠΕ

-Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

-Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου

-Αντιπεριφερειάρχη Υγείας -Πρόνοιας

-Έπαρχο Καλύμνου

-Δημάρχους Π.Ε. Καλύμνου

-Διοικητές νοσοκομείων Π.Ε. Καλύμνου

-Μέλη Ι.Σ.Ε.Κ

-ΜΜΕ

 

ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΥΡΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 397 total views,  2 views today