Ο Δήμος Ρόδου επανέρχεται για πολλοστή φορά στο αίτημα για παραχώρηση του κτήματος του Γεωργικού Σταθμού της Βάρης στον Δήμο της Ρόδου, σε πρώτη φάση και του Καλαμώνα σε δεύτερη, με αφορμή και την πρόσφατη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο κτήμα.

Στην επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης που απέστειλε ο Δήμαρχος Ρόδου κάνει μικρή ιστορική αναφορά της υπόθεσης, που εκκρεμεί, από την περίοδο που αρμόδιος Υπουργός ήταν ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος με απόφαση του παραχώρησε δωρεάν τη Βάρη στο Δήμο Ρόδου.

Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος μας  αποδέχθηκε την παραχώρηση, από τότε μέχρι σήμερα η παραχώρηση δεν έγινε.

Η εγκατάλειψη του κτήματος έχει σαν συνέπεια να μην διασφαλίζεται επαρκώς η προστασία του ακινήτου από πυρκαγιές και άλλες φυσικές καταστροφές και κυρίως η προστασία του Θεραπευτηρίου «Ο Άγιος Ανδρέας» και των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτό και βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του ακινήτου.

Ο κ. Χατζηδιάκος, στην ίδια επιστολή, επισημαίνει ότι δυστυχώς την Τρίτη 12 Ιουνίου, επιβεβαιωθήκαμε. Εκδηλώθηκε πυρκαγιά ακριβώς στο κέντρο της έκτασης που βρίσκεται το ίδρυμα, σε σημείο όπου κάποτε υπήρχε ελαιώνας ενώ σήμερα είναι πνιγμένο από θάμνους και χόρτα και όπου αυθαίρετα εγκατέστησε τις κυψέλες του κάποιος μελισσοκόμος στη δραστηριότητα του οποίου αποδίδει ανεπίσημα μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική Υπηρεσία το αίτιο της πυρκαγιάς.

Η φωτιά περιέζωσε το ίδρυμα και υπήρξε κίνδυνος εγκλωβισμού των 30 παιδιών που φιλοξενούνται στη δομή. Ευτυχώς τα παιδιά μεταφέρθηκαν με μεγάλη δυσκολία μεν, λόγω των κινητικών και νοητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, αλλά εγκαίρως, ενώ η φωτιά κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική με την συνδρομή του πυροσβεστικού στόλου που διαθέτει ο Δήμος της Ρόδου.

 246 total views,  2 views today