Επιτυχημένη η διαδικτυακή ημερίδα της ΕΛΑΣ

202

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία. Δικτύωση και συνέργεια των τοπικών φορέων», που διοργάνωσε από η Α’ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου υπό την αιγίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο κοινωνικής πρωτοβουλίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την ημερίδα προλόγισε ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Α’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Τσακιράκης και ακολούθως απηύθυναν χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ.

Κύριλλος, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλειος Υψηλάντης, ο Αντιπεριφερειάχρης Δωδεκανήσου κ. Χρήστος Ευστρατίου και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κ. Γεώργιος Ρουμάνης.

Επίσης, απέστειλαν επιστολές χαιρετισμού με ευχές και μηνύματα οι Βουλευτές Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας και κ. Ιωάννης Παππάς.

Την έναρξή της ημερίδας κήρυξε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου Υποστράτηγος Εμμανουήλ Δουρβετάκης αναφέροντας μεταξύ άλλων:

« … Η Ελληνική Αστυνομία έχει ως βασική αποστολή την προστασία και την ασφάλεια όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις. Στο πλαίσιο αυτό η διασφάλιση των δικαιωμάτων των συνανθρώπων μας που πάσχουν από οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας είναι πρωταρχικής σημασίας για την Ελληνική Αστυνομία.

Από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ, υπάρχει και η διάθεση και η βούληση για συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να εφαρμοστεί με τον πλέον κατάλληλο τρόπο το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των ατόμων με Αναπηρία, το οποίο αποτελεί ένα οδικό χάρτη για τις δράσεις που απαιτούνται ώστε να προστατευτούν τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, ακολουθώντας ένα συνεκτικό και τεκμηριωμένο στρατηγικό σχέδιο.…»

Εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν κατά σειρά από τους :

 • ΣΤΕΡΓΟΥ Γεώργιος, Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου, με αντικείμενο εισήγησης: «Πρόληψη Ατυχημάτων, Κ.Ο.Κ., προσβασιμότητα, εξασφάλιση υποστηρικτικών δράσεων. Κοινωνική συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας»
 • i ) ΛΙΟΝΤΟΥ Γεωργία, Ψυχολόγος Ε.Ε.Ε.ΕΚ Ρόδου,
  ii ) MSc, MEd – ΛΙΣΓΟΥ Μαρία-Ευαγγελία, Κοινωνική λειτουργός Ε.Ε.Ε.ΕΚ Ρόδου, Υπ. Διδάκτωρ Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Αιγαίου,
  με αντικείμενο εισήγησης: «Νοητική αναπηρία και εκπαίδευση»
 • i ) ΣΠΙΓΓΟΥ Γαβριέλα, Ψυχολόγος και στέλεχος Κέντρου Φροντίδας Κοινότητας Δήμου Ρόδου με παράρτημα ΡΟΜΑ της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας,
  ii ) ΠΙΠΙΝΟΥ Γεωργία, Κοινωνική λειτουργός και στέλεχος Κέντρου Φροντίδας Κοινότητας Δήμου Ρόδου με παράρτημα ΡΟΜΑ της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας,
  με αντικείμενο εισήγησης: «Τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ στην εργασία και την κοινωνική ένταξη»
 • ΦΩΝΙΑΔΑΚΗΣ Παναγιώτης, Πρόεδρος ΑΜΕΑ Ρόδου, με θέμα εισήγησης: «Προσβασιμότητα – μετακίνηση – θέση στάθμευσης»

Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, εκπαιδευτικών-επιστημονικών-επαγγελματικών φορέων, τοπικών συλλόγων, ενώσεων , οργανισμών , Μ.Μ.Ε. καθώς και προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι, η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω εξειδικευμένης διαδικτυακής εφαρμογής, ήταν ελεύθερα προσβάσιμη στο κοινό και σκοπό είχε την ευαισθητοποίηση όλων, ώστε να γίνουν αντιληπτές οι ανάγκες – ιδιαιτερότητες των ατόμων με αναπηρία, προκειμένου να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής τους ζωής.