Ανανέωση:

Σε αλλαγές όσο αφορά στον σχεδιασμό της προηγούμενης κυβέρνησης για τον τρόπο εφαρμογής της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Αν και ο σχεδιασμός του πρώην υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου προέβλεπε το μέτρο να εφαρμοστεί την μεθεπόμενη χρονιά για μόλις 27 Δήμους -με τους υπόλοιπους να έχουν ήδη ενταχθεί, ή να εντάσσονται στον σχεδιασμό την ερχόμενη σχολική χρονιά, δηλαδή την περίοδο 2019-2020- τελικά, επικαλούμενοι «μερικές ή ολικές» ελλείψεις στις υποδομές, είναι 13 οι Δήμοι που παίρνουν «παράταση» κατά ένα έτος συμπληρώνοντας μια λίστα 40 Δήμων οι οποίοι θα είναι και οι τελευταίοι στους οποίους θα εφαρμοστεί η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.

Για να μην εξαιρεθεί η Ρόδος και η Κως αγώνα έκανε ο υφυπουργός Τουρισμού κ.Μάνος Κόνσολας με την παρότρυνση του νέου δημάρχου  κ. Αντώνη Καμπουράκη.

Έτσι το Υπουργείο Παιδείας αναθεώρησε  την αρχική του απόφαση για την μετάθεση της ένταξης της Ρόδου για το διδακτικό έτος 2020-2021, όπου το μέτρο θα εφαρμοστεί πλέον υποχρεωτικά σε όλη την επικράτεια.

Με αυτό το δεδομένο θα  ξεκινήσει από τον Πειραιά για τη Ρόδο το φορτηγό που θα μεταφέρει  260 καρεκλάκια που απαιτούνται για να λειτουργήσουν τα δημόσια νηπιαγωγεία του νησιού.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κώστας Συμεωνίδης.

« Με τη σημερινή δημοτική αρχή, συνεργαστήκαμε και βρήκαμε 13 αίθουσες μέσα σε δημοτικά σχολεία όπου ήδη συστεγάζονται νηπιαγωγεία. Με βάση αυτό το δεδομένο  θα απορροφηθούν περί τα 200 παιδιά. Απλά θα χρειαστεί κάποιοι γονείς να μετακινηθούν σε κάποια άλλα  νηπιαγωγεία όμορα με αυτά που είχαν τα παιδιά τους. Κάποια νηπιαγωγεία δεν μπορούν να απορροφήσουν όλα τα παιδιά» είπε ο κ. Συμεωνίδης και πρόσθεσε πως τώρα η προσπάθεια επικεντρώνεται στον εξοπλισμό των αιθουσών.

«Σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και τη νέα δημοτική αρχή θα προχωρήσουμε στον εξοπλισμό των αιθουσών. Όταν είμαστε έτοιμοι θα κάνουμε κατανομή και θα προχωρήσουμε και στην ενημέρωση των οικογενειών», είπε ο κ.Συμεωνίδης.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο απερχόμενος πρόεδρος του συλλόγου Δασκάλων κ. Γ Γκουτζιαμάνης.

«Με βάση νόμο η  Ρόδος και η Κως έχουν ενταχθεί στο μέτρο. Ακολούθως εξαιρέθηκαν, Έγιναν μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση για την εξαίρεση  των δύο νησιών», είπε ο κ. Γκουτζιαμάνης.

 

 274 total views,  5 views today