Την εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου για τη μόνιμη επίλυση του προβλήματος ηλεκτροδότησης των νησιών της Δωδεκανήσου ζήτησε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος από τους προέδρους της ΔΕΗ της ΡΑΕ και του ΔΕΔΔΗΕ. Η προθεσμία για την παρουσίαση του λήγει σε δύό μήνες όπως τονίστηκε στη συνάντηση που είχε ο υπουργός με τους δημάρχους Λέρου Καλύμνου Λειψών και Κω.

Οι δήμαρχοι ζήτησαν  να αυξηθεί η εφεδρεία  σε ότι αφορά τις μηχανές στα εργοστάσια της  Κω και της Καλύμνου και  επίσης να γίνει και αλλαγή όδευσης του δικτύου .» Είμαστε αισιόδοξοι για την επίλυση του προβλήματος γιατί ο υπουργός κατανόησε τις συνέπειες που έχουν οι διακοπές ηλεκτροδότησης σε τουριστικούς προορισμούς», δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Λειψών κ. Φώτης Μάγγος.

Για το θέμα αυτό εκδόθηκε ανακοίνωση από το Δήμο Κω  στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:

Σημαντική συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, είχαν εχθές, Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα, οι Δήμαρχοι: Κω θεοδόσης Νικηταράς, Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, Λέρου Μιχάλης Κόλλιας και Λειψών Φώτης Μάγγος.

Κυρίαρχο αντικείμενο της σύσκεψης, αποτέλεσε το τεράστιο πρόβλημα που προέκυψε πρόσφατα στην ομαλή ηλεκτροδότηση των νησιών, λόγω αλλεπάλληλων βλαβών σε μηχανές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα εργοστάσια της ΔΕΗ που λειτουργούν σε Κω και Κάλυμνο.

Επισημάνθηκε ότι η έλλειψη εφεδρικών μηχανών, ικανών να καλύψουν άμεσα τις ανάγκες ηλεκτροδότησης, από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, στάθηκε η αιτία να υποβληθούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των νησιών μας σε πρωτοφανή ταλαιπωρία, να υποστούν οι επιχειρήσεις τεράστια οικονομική ζημιά, πλήττοντας ταυτόχρονα την τουριστική εικόνα μας.

Από τους Δημάρχους Λέρου και Λειψών προτάθηκε, μεταξύ άλλων, η αλλαγή όδευσης του επίγειου δικτύου στην Κάλυμνο, το οποίο ρευματοδοτεί Λέρο και Λειψούς.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας δεσμεύθηκε ότι εντός 2 μηνών θα κατατεθεί από τις εμπλεκόμενες αρχές, κυρίως από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), επιχειρησιακό σχέδιο μόνιμης επίλυσης του προβλήματος.

 

 163 total views,  2 views today