Επτά ασθενείς με κορωνοϊό, νοσηλεύονται σήμερα στη μονάδα covid του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου νοσηλεύονται με την κατάσταση της υγείας τους να κρίνεται καλή, όπως τόνισε μιλώντας στον sky ο Διοικητής του Γρηγόρης Ρουμάνης, σημειώνοντας ότι έχει πέσει το τελευταίο διάστημα ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών.

2.570 είναι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα δύο εντοπίσθηκαν στη Ρόδο και από τρία σε Κω και Κάλυμνο, ενώ 506 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Μάλιστα όπως δήλωσε στο σταθμό μας ο κ. Ρουμάνης σε δυο δείγματα κρουσμάτων κορωνοϊού που είχαν σταλεί, σε ειδικό εργαστήριο της Αθήνας, βρέθηκε βρετανική μετάλλαξη σε δύο ηλικιωμένους συμπολίτες μας έναν άνδρα και μία γυναίκα οι οποίοι νοσηλεύθηκαν προ 15νθημέρου.

Υπομονή ένα ακόμη μήνα και υπευθυνότητα από τον πληθυσμό συνέστησε μέσω του σταθμού μας ο Διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρόδου Στέλιος Καραραπάνης.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς τόνισε ότι η καθυστέρηση που υπάρχει οφείλεται στην έλλειψη επάρκειας εμβολίων, αφού υπάρχει πρόβλημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τις προμήθειες, εκτιμώντας ότι σύντομα θα ξεπερασθούν και από τον Απρίλιο θα αρχίσουν με ταχύτερους ρυθμούς, έτσι ώστε μέχρι τον Ιούνιο –σύμφωνα με τις προβλέψεις- να έχει εμβολιασθεί πάνω από το 50% του πληθυσμού στη χώρα μας.

 792 total views,  4 views today