Πλείστα ερωτηματικά προκαλούν τα ζητήματα που θέτει  για την Κω η μουσουλμανική οργάνωση  ROİSDER.

Στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την οργάνωση γίνεται αναφορά σε δημόσια ιδρύματα και ακίνητα  που ανήκουν σε Τουρκο-Μουσουλμανικά Ιδρύματα.

Τα ερωτηματικά προκαλούνται γιατί οι πολίτες μουσουλμανικού θρησκεύματος που ζουν στην Κω ουδέποτε έχουν δημιουργήσει ζητήματα και  θέματα τέτοιου είδους.

Το θέμα δημοσιεύθηκε στο διαδικτυακό τόπο pentapostagma με βάση δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την μουσουλμανική οργάνωση ROİSDER.

«Ο Πρόεδρος της μουσουλμανικής οργάνωσης ROİSDER, Καθ. Dr. Mustafa Kaymakçı, δήλωσε σε γραπτή ανακοίνωση ότι: «Πολιτιστικά αντικείμενα που ανήκουν σε Τουρκο-Μουσουλμανικά Ιδρύματα συνεχίζουν να πωλούνται σε δημοπρασία και να κατεδαφίζονται στο νησί της Κω”.

Το δελτίο τύπου του Προέδρου του Kaymakçı έχει ως εξής:

“Στο νησί της Κω, πολιτιστικά αντικείμενα που ανήκουν σε Τουρκο-Μουσουλμανικά Ιδρύματα συνεχίζουν να πωλούνται σε δημοπρασία και να κατεδαφίζονται.

Όπως είχε προειδοποιήσει προηγουμένως η ROİSDER, στην επιστολή που απέστειλε στην Αρχή Διαχείρισης Περιουσίας του Ιδρύματος Κω στις 6 Ιανουαρίου 2021, έχει καταδικάσει έντονα αυτή την κατάσταση, ενώ απαίτησε την προστασία αυτών των έργων, που αποτελούν κοινή περιουσία της ανθρωπότητας.

Οι ελληνικές αρχές διατηρούν την πολιτική της εκποίησης των περιουσιών που ανήκουν σε Τουρκο-Μουσουλμανικά Ιδρύματα στη Ρόδο και την Κω.

Για παράδειγμα οι στρατιωτικές κατοικίες στην Αντιμάχεια στην Κω, η περιοχή όπου βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Παύλου, η Λέσχη Αξιωματικών, η παιδική χαρά στο Πυλί, το νεκροταφείο και οι παιδικές χαρές στην Καρδάμαινα, η επέκταση νεκροταφείου στην Αντιμάχεια, οι δημόσιες κατοικίες Εθνικής Αντιστάσεως (εργατικές Κατοικίες).

Το κτίριο του ΙΚΑ Κω, τα νηπιαγωγεία στις οδούς Πορφύρου, Αμερικής και Αβέρωφ, πολλές περιοχές και κτίρια του στρατού, της διεύθυνσης εκπαίδευσης, της εκκλησίας και του δήμου της Κω, καθώς και γη, ανήκαν σε μουσουλμανικά ιδρύματα που έχουν λεηλατηθεί για χρόνια.

Τέλος, με λύπη πληροφορήθηκα ότι τέθηκε εκ νέου προς πώληση έκταση 38.240 τ.μ. στην περιοχή Πλατίτσι που ανήκει στο Ίδρυμα Κω και ότι θα τεθούν προς πώληση 39 στρέμματα γης στο Σελβέρι, όπου βρίσκεται και ο Ιππικός Όμιλος»

Το θέμα και το Δελτίο Τύπου από το Pentapostagma.gr

 

 200 total views,  2 views today