Ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας κι Εξωτερικών κ.κ. Βασίλη Κικίλια και Νίκο Δένδια, κατέθεσε στη Βουλή ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, με αφορμή το “Υπερσύγχρονο νοσοκομείο στην πόλη Κας απέναντι από το Καστελόριζο” και το εάν θα στελεχωθεί άμεσα το Ιατρείο Μεγίστης.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Βελόπουλου:

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών και βάσει δημοσιεύματος ηλεκτρονικού τύπου (ΊΊίίρ8:/Λν\ν\ν.ρΐΌηο\ν8.ωΨιιη\ικι-ίΐ81α1οίίΐ/ίο\ΊΤίίΐ/891712 οί-ίο\ΊΤοί-οΠίίΐ\ίΐη-νροΐ’8\υΙυΌηο-ηο8θΕο^6Ϊο-&ρ6ηαηΐί-&ρο-Ε&8ΐ61θΓΪζο), οι Τούρκοι έφτιαξαν υπερσύγχρονο νοσοκομείο στην πόλη «Κ&8», απέναντι από το Καστελόριζο, το οποίο, μάλιστα, φαίνεται από τις ακτές του ακριτικού νησιού και καλούν τους Έλληνες κατοίκους του νησιού να νοσηλεύονται εκεί. Το νοσοκομείο ολοκληρώθηκε το 2019, κι έκτοτε, οι κάτοικοι του Καστελόριζου είναι αναγκασμένοι να νοσηλεύονται εκεί, αφού το Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης έχει σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό υλικό και προσωπικό. Επίσης, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, έπειτα από έκθεση του, το 2016, ανέφερε, πως οι κάτοικοι μεταβαίνουν στην Τουρκία, ακόμα και για… εξετάσεις αίματος. Οι Τούρκοι, αφενός, διαφημίζουν το «Κ&8» και την Αττάλεια, ως ασφαλείς υγειονομικούς προορισμούς, κι αφετέρου, προσπαθούν να αντικαταστήσουν τις δομές του ελληνικού κράτους στο Καστελόριζο, με στόχο, σταδιακά, να αρχίσουν να οικειοποιούνται το ακριτικό νησί.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να στελεχώσετε το Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς επίσης και με τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά, ώστε οι κάτοικοι του ακριτικού αυτού νησιού να λαμβάνουν ιατρική βοήθεια στον τόπο τους;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κυριάκος Βελόπουλος

 2,077 total views,  2 views today