Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια κατέθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα «Ανήσυχοι οι κάτοικοι της Καρπάθου για την λειτουργία του νέου νοσοκομείου».

Αναλυτικά:

Κύριε Υπουργέ,

έντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων της Καρπάθου για το θέμα του νοσοκομείου τους, καθώς, επικαλούνται τη ρητή δέσμευση του Πρωθυπουργού για πλήρη λειτουργία του ιδρύματος.

Ωστόσο, όπως μας επισημαίνουν, διάφορα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για απλή μετεγκατάσταση του Κέντρου Υγείας Καρπάθου στα κτήρια του νοσοκομείου και όχι για λειτουργία αυτή καθαυτή του νοσοκομείου.

Αναρωτιούνται, μεταξύ άλλων, κατά πόσο είναι δυνατόν ένα υποστελεχωμένο σε προσωπικό Κέντρο Υγείας να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες ασθενών σε χώρο πολλαπλάσιου εμβαδού με πολλές ανάγκες προσωπικού.

Παράλληλα, εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το πώς θα προστατευθούν από ζημιές τα υπερσύγχρονα ιατρικά όργανα, που διαθέτει το νοσοκομείο, καθώς και για το πώς θα εξασφαλιστεί η φύλαξη και η καθαριότητα του ως άνω κτηρίου.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Άλλαξε η αρχική στόχευση, δηλαδή αυτή της λειτουργίας του νοσοκομειακού κτηρίου της Καρπάθου ως κανονικό νοσοκομείο;
  2. Αν κριθεί αναγκαία η προσωρινή μετεγκατάσταση του Κέντρου Υγείας Καρπάθου στις κτηριακές υποδομές του νοσοκομείου του νησιού, έχετε λάβει πρόνοια για την επαρκή στελέχωσή του και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα που έχετε θέσει για την έναρξη της κανονικής λειτουργίας του νοσοκομείου;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 741 total views,  2 views today