Χωρίς κάποιες συγκεκριμένες ημερομηνίες για την επαναλειτουργία της εστίασης ολοκληρώθηκαν δύο διαδοχικές συναντήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων με τους υπουργούς Άδωνι Γεωργιάδη και Χρήστο Σταϊκούρα, συμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργο Καββαθά.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, κρίθηκε απαραίτητο να επαναληφθεί η συνάντηση με τον κ. Γεωργιάδη στις 10 Φεβρουαρίου ώστε να επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ζήτησε από τον κύριο Καββαθά να υποβάλλει η Ομοσπονδία πρόταση βασιζόμενη στα δεδομένα που θα υπάρχουν εκείνη τη στιγμή.

Ο κλάδος της εστίασης είναι απρόθυμος να ανοίξει στα μέσα Φεβρουαρίου μόνο για τους εξωτερικούς χώρους θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα λειτουργήσει και θα επιβαρύνει περαιτέρω τους επιχειρηματίες.

O κύριος Καββαθάς είπε ότι το κρίσιμο ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι η οικονομική κατάσταση στην οποία έχει επέλθει ο κλάδος.

Τόνισε ότι στη συνάντηση με τον κύριο Σταϊκούρα τέθηκαν μία σειρά από ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο της εστίασης όπως για παράδειγμα η επιστρεπτέα προκαταβολή τα ενοίκια, το κούρεμα οφειλών , χρηματοδοτικά εργαλεία και άλλα.

Όπως είπε ο κύριος Καββαθάς, ο υπουργός οικονομικών έδειξε να κατανοεί τις θέσεις των επιχειρηματιών και την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει αφήνοντας περιθώρια για περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αναγνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες του κλάδου και θα αναλάβουμε Πρόσθετες πρωτοβουλίες για την στήριξη του».

 503 total views,  2 views today