Να κατεβάσουν ρολά τέλος της εβδομάδας ετοιμάζονται επιχειρηματίες που διατηρούν καταστήματα εστίασης στην καρδιά της πόλεως Ρόδου, όπως για παράδειγμα επί της οδού Παπανικολάου.

Αυτό τόνισε μιλώντας στον sky ο Πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου Γιάννης Κλούβας, καθώς η έλλειψη τουριστών και τα περιοριστικά μέτρα με το κλείσιμο των καταστημάτων στις 12 τα μεσάνυχτα έχουν κάνει εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση για τους επιχειρηματίες που προσπαθούν εναγωνίως να κρατήσουν ανοικτά τα καταστήματα.

Ειδικά στη συγκεκριμένη περιοχή, που δουλεύουν κυρίως με τουρίστες από τη σκανδιναβική αγορά και δεδομένου ότι σταματάνε τέλος του μήνα οι αφίξεις από Νορβηγία, Φινλανδία κλπ., δεν αντέχουν να παραμένουν ανοικτές οι επιχειρήσεις.

Ο κ. Κλούβας επανέλαβε ότι ο Αύγουστος θα κλείσει με μείωση των εσόδων κατά 80%, ενώ οι μόνες περιοχές που κινήθηκαν λίγο καλύτερα είναι το Φαληράκι, η Λίνδος και η Νότια Ρόδος.

“Ο Έμπωνας υποφέρει, τραγική η κατάσταση, όπως επίσης και οι γειτονικές περιοχές που ανοίγουν μόνο μία φορά την εβδομάδα, κάθε Κυριακή. Όλη η δυτική πλευρά δεν δούλεψε καθόλου”, είπε σχετικά.

 3,847 total views,  2 views today