Ετάφη η Νουρτάν Γκουντούζ που πνίγηκε μαζί το σύζυγο της ανοικτά της Κω

416

Με όλες τις παραδόσεις των μουσουλμάνων που αφορούν τις γυναίκες,   κηδεύτηκε το Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022 η άτυχη Νουρντάν Γκουντούζ από την Τουρκία στην Κω.

Η κηδεία έγινε στο κοιμητήριο που βρίσκεται λίγο πριν από την είσοδο στο χωριό Πλατάνι στο νησί του Ιπποκράτη.

Στην εξόδιο ακολουθία έδωσαν κάτοικοι του νησιού εκπρόσωποι του Βακούφ  και φίλοι του συζύγου της άτυχης  Νουρταν .

Να σημειωθεί πως οι σοροί της Νουρτάν Γκουντούζ   και του συζύγου της Ιμπραχήμ ήταν στα αζήτητα στο νεκροτομείο της Κω από τις 2 Δεκεμβρίου.

Σε λίγες ημέρες και με κάθε σεβασμό θα γίνει η κηδεία του συζύγου της Νουρτάν και θα ταφεί δίπλα της.

Το νεαρό ζευγάρι απολύθηκε από τις θέσεις που κατείχε στο δημόσιο, με την ίδια κατηγορία, και φυλακίστηκε για 15 μήνες στις φυλακές Οσμανίγιε της νότιας  Τουρκίας.

Αφέθηκε ελεύθερο υπό τον όρο της απαγόρευσης ταξιδιού στο εξωτερικό και τακτικής εμφάνισης στα δικαστήρια έως ότου εκδικαστεί ή έφεση. Προκειμένου να μην επιστρέψει και πάλι στην φυλακή, παντρεύτηκε και πήρε την απόφαση να δραπετεύσει προς την Ελλάδα και να ζητήσει Πολιτικό Άσυλο. Δεν πρόλαβε όμως…

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 2/12/2021 το ταχύπλοο σκάφος που επέβαιναν, ανετράπη λόγω υψηλού κυματισμού και κακών χειρισμών του χειριστή, με αποτέλεσμα οι πέντε επιβαίνοντες, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, να βρεθούν στο νερό. Το Λιμενικό Σώμα επενέβη άμεσα, ωστόσο ο Ιμπραχίμ και η Νουρντάν Γκιουντέζ δεν τα κατάφεραν και ανασύρθηκαν νεκροί, ενώ σώοι μεταφέρθηκαν στην Κω ο διακινητής και ένας ακόμη Τούρκος πολίτης που επίσης διώκεται στην Τουρκία και θέλησε να δραπετεύσει προς την Ελλάδα.