Εκτός ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ έμειναν δώδεκα άτομα που εργάζονταν επί σειρά ετών στην εταιρία Πρόληψης Φυσικών Καταστροφών και αποκλείσθηκαν από τις δίμηνες συμβάσεις στο Δήμο Ρόδου, αν και οι συγκεκριμένοι βοήθησαν εθελοντικά προ διμήνου στον καθαρισμό των πάρκων της Ρόδου, με την υπόσχεση της επαναπρόσληψής τους.

Όπως αποκαλύφθηκε μετά τις χθεσινές προσλήψεις 55 ατόμων, οι 21 θα εργασθούν για πρώτη φορά στην εταιρία και μάλιστα οι 8 εκ των προσληφθέντων είναι από συγκεκριμένο χωριό της Ρόδου. Σημειώνεται ότι στα νεοπροσληφθέντα άτομα συμπεριλαμβάνεται και η κυρία Ρ. Μαντικού, ως διοικητική υπάλληλος και θα αναλάβει καθήκοντα προϊσταμένης στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.

Οι προσλήψεις αφορούν 40 άτομα γενικών καθηκόντων, 13 οδηγούς και 2 χειριστές μηχανημάτων.

Όπως επισήμανε μιλώντας στον sky ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Φλοσκάκης, οι δίμηνες προσλήψεις έγιναν στο Δήμο, δηλώνοντας άγνοια ωστόσο ως προς την επιλογή των ονομάτων που προσελήφθησαν, αρνούμενος ότι ο ίδιος «έκοψε» από τη λίστα τα δώδεκα άτομα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ κ. Ρεσβάνης, δήλωσε ότι σε λίγη ώρα αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί το Δήμαρχο ζητώντας εξηγήσεις για την άδικη απόφαση –όπως είπε- της μη επαναπρόσληψης των δώδεκα οι οποίοι έχουν άμεση ανάγκη για εργασία. “Ο Δήμαρχος μπορεί να κάνει ένσταση και να πιάσουν δουλειά αυτοί οι άνθρωποι κάπου αλλού το δίμηνο, είναι άδικο και πιστεύω ότι ο Δήμαρχος θα καταλάβει για να πάρουν κι αυτοί οι άνθρωποι ένα κομμάτι ψωμί”, είπε σχετικά.

Στα αξιοσημείωτα είναι επίσης, ότι στους αποκλεισθέντες της λίστας, συγκαταλέγονται πολλοί κάτοικοι Απολλώνων.

 1,606 total views,  2 views today