Ως και 70% θα φτάσουν από Δευτέρας οι εκπτώσεις καθώς οι επαγγελματίες θέλουν να ξεστοκάρουν λαμβάνοντας όσο το δυνατόν περισσότερη ρευστότητα.

Έχοντας χάσει την εορταστική περίοδο και διαθέτοντας γεμάτες τις αποθήκες με στοκ οι έμποροι αναμένεται να επιδοθούν σε έναν μεγάλο «πόλεμο» προσφορώνπροκειμένου να εκμεταλλευτούν το «παράθυρο» που άνοιξε ανέλπιστα με την απόφαση της κυβέρνησης χθες να επαναλειτουργήσουν όλα τα καταστήματα απ’ την ερχόμενη Δευτέρα.

Ένας στόχος με αρκετές δυσκολίες βέβαια για όλους τους επαγγελματίες αφού αφενός δεν μπορούν να ποντάρουν σε μαζικότητα επισκέψεων, λόγω των περιοριστικών μέτρων, αφετέρου την αμυντική στάση που κρατούν οι καταναλωτές λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας. Μέσα σε όλα αυτά φυσικά και ο φόβος για ένα πιθανό νέο lockdown που θα σήμανε και την ταφόπλακα της μισής αγοράς.

Σημειωτέον πως ο τζίρος που επιτυγχάνουν στις χειμερινές εκπτώσεις τα καταστήματα λιανικής υπολογίζεται στα 5 δισ. ευρώ. Πρόκειται για μία περίοδο που οι έμποροι παραδοσιακά ξεστοκάρουν το εμπόρευμα που τους έχει μείνει, μαζεύουν ρευστό και προχωρούν σε νέες παραγγελίες.

Γι’ αυτό εξάλλου και παράγοντες της αγοράς λένε ότι σε ορισμένα είδη οι εκπτώσεις αναμένεται να φτάσουν ως και το 70%. Πρόκειται, όπως λένε, για ανάγκη επιβίωσης, αφού ήδη υπολογίζεται πως μόνο κατά την περίοδο των Χριστουγέννων χάθηκε περίπου το 70% του εορταστικού τζίρου, ποσοστό που αντιστοιχεί σε πάνω από 2 δισ. ευρώ.

Επομένως, η περίοδος των εκπτώσεων αποτελεί ουσιαστικά και την τελευταία ευκαιρία για το εμπόριο, και κυρίως για κλάδους όπως η ένδυση και η υπόδηση, που παραδοσιακά αυτό το διάστημα κάνουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

 729 total views,  2 views today