«Λόγω της πολλαπλής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, οι αξίες της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας επανέρχονται δυναμικά στο προσκήνιο, είτε μιλάμε για το κοινωνικό κράτος είτε για τη φορολόγηση του παγκόσμιου κεφαλαίου», υπογράμμισε ο Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης

Σε συνέντευξη του στην «Ελευθερία της Καλαμάτας» ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε, για το εγχώριο πολιτικό σκηνικό, «οι συνεχείς αποτυχίες της κυβέρνησης σε συνδυασμό με την αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ, μας παρέχουν την ευκαιρία να ξαναδώσουμε ελπίδα στον προοδευτικό κόσμο, μέσα από την ανανέωση και την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης», πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής. Προτάσσοντας την ανάκαμψη της παράταξης, εξήγησε ότι αυτός ο αγώνας περνά μέσα από την αλλαγή της εκλογικής και πολιτικής δυναμικής του προοδευτικού χώρου.

Ενώ ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί εναγωνίως να πείσει για τον «κεντρώο» προσανατολισμό του και τοποθετεί όλα τα ακροδεξιά στελέχη του ΛΑΟΣ σε κρίσιμα υπουργεία, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι απαξιωμένος στη συνείδηση των πολιτών και λόγω των τόσο κακών κυβερνητικών του πεπραγμένων, δεν μπορεί να καρπωθεί τα λάθη της ΝΔ.

Ανδρουλάκης: Ευκαιρία για την παράταξής μας να καταθέσει μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση

«Σε αυτό το περιβάλλον, πιστεύω ότι υπάρχει η ευκαιρία για την παράταξής μας να καταθέσει μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση που θα αγκαλιάσει ξανά τις αγωνίες του ελληνικού λαού,» εκτιμά ο κ. Ανδρουλάκης, καθώς οι πολίτες απαιτούν ένα κόμμα υγιές, ένα ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που θα λειτουργεί θεσμικά. Για το επόμενο βήμα, «χρειάζεται να ανανεώσουμε το πολιτικό μας προσωπικό, να αποκεντρώσουμε την κομματική δομή και να σφυρηλατήσουμε ένα νέο ήθος και ύφος εξουσίας», με σοβαρό προγραμματικό λόγο που θα αγκαλιάζει τις ανησυχίες του ελληνικού λαού, έξω από παλαιοκομματικές συμπεριφορές και καθεστωτικές νοοτροπίες.

Πηγή: iefimerida.gr

 70 total views,  2 views today