Ανανέωση:

«Αποτελούσε και αποτελεί διαχρονικά δέσμευσή μας η προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων εκπαιδευτικών μόνιμων και αναπληρωτών, μαθητών και γονέων απέναντι σε κάθε πολιτική οποιασδήποτε κυβέρνησης που στοχοποιεί κατοχυρωμένες συνδικαλιστικές μας κατακτήσεις και δικαιώματα»

Αυτό υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την παράταξη ΔΑΚΕ που ήρθε πρώτη στις πρόσφατες εκλογές που έγιναν για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Δασκάλων .

Με το κείμενο η παράταξη ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν την παράταξη στις εκλογές και επισημαίνει ότι προέχει η συσπείρωση όλων όσοι αγωνιούν για την πορεία του κλάδου και της παιδείας.

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα ακόλουθα:

Αγαπητοί συνάδελφοι

Διανύοντας μια εποχή που η κοινωνία μας αλλάζει συνεχώς, προέχει η συσπείρωση όλων όσοι αγωνιούν για την πορεία του κλάδου και της παιδείας. Η εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλατε την ομάδα των συναδέλφων που συγκροτήσαμε το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ στο σύλλογό μας,ανεξάρτητα από παραταξιακές ή κομματικές πεποιθήσεις, μας γεμίζει ευθύνη αλλά μας δίνει και δύναμη προκειμένου να συνεχίσουμε τον κοινό μας αγώνα.
Αποτελούσε και αποτελεί διαχρονικά δέσμευσή μας η προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων εκπαιδευτικών μόνιμων και αναπληρωτών, μαθητών και γονέων απέναντι σε κάθε πολιτική οποιασδήποτε κυβέρνησης που στοχοποιεί κατοχυρωμένες συνδικαλιστικές μας κατακτήσεις και δικαιώματα. Τα χρόνια που πορευτήκαμε μαζί έχουν σφραγιστεί από το σεβασμό που υπάρχει στις σχέσεις μας, τη ζεστή ανθρώπινη επαφή, την υπευθυνότητα, την ευπρέπεια αλλά και την εμπιστοσύνη που αμοιβαία απαιτείται.

Αγαπητοί συνάδελφοι

Η ψήφος σας αποτελεί τη δύναμη, δηλώνει την εμπιστοσύνη σας, καταδεικνύει ηχηρά την απόφασή σας να συνεχίσουμε και πάλι μαζί.
Να συμπορευτούμε για το καλό της κοινωνίας, των παιδιών, των γονέων, με όλες μας τις δυνάμεις. Αυτή είναι η υπόσχεση που δίνουμε σε όλους τους συναδέλφους για το καλό της εκπαίδευσης.

Τα αποτελέσματα των εκλογών:

ΔΑΚΕ: 375 ψήφοι 4 έδρες για το ΔΣ και 4 αντιπροσώπους στη ΔΟΕ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: 304 ψήφοι 3 έδρες για το ΔΣ και 3 αντιπροσώπους στη ΔΟΕ
Α.Σ.Ε. (ΠΑΜΕ): 139 ψήφοι 1 έδρα για το ΔΣ και 2 αντιπροσώπους στη ΔΟΕ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ: 126 ψήφοι 1 έδρα για το ΔΣ και 1 αντιπρόσωπος στη ΔΟΕ

Από τη ΔΑΚΕ εκλέγονται:
Στο Διοικητικό Συμβούλιο: Ντέντας Γεώργιος, Καραμουσλής Σωτήριος, Λαζακίδου Γεωργία, Ζαφειροπούλου Βάσω (κλήρωση, ισοψηφία με Αργυρού Νίτσα).

Αντιπρόσωποι στη ΔΟΕ: Γκουτζιαμάνης Γεώργιος, Ντέντας Γεώργιος, Λαζακίδου Γεωργία, Κυριαζής Θωμάς.

Η συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου σε σώμα θα γίνει σε λίγες ημέρες όπως δηλώθηκε στο skyrodos.gr

 118 total views,  2 views today