Χιλιάδες συμπολίτες μας  παρακολούθησαν τις εορταστικές εκδηλώσεις του  εορτασμού της 71ης επετείου της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Μητέρα Ελλάδα,  με σημείο αναφοράς  την εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη  με αεροσκάφος της πολεμικής Αεροπορίας τύπου  F- 16 στον εναέριο χώρο της παραλιακής περιοχής Μανδρακίου, από την ομάδα επίδειξης «ΖΕΥΣ».

Η αεροπορική επίδειξη που οργανώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας –ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων F-16 «ΖΕΥΣ» – κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου, στέφθηκε με επιτυχία, καθήλωσε το κοινό και προκάλεσε το θαυμασμό μικρών και μεγάλων.

Ο κ. Χατζηδιάκος , μετά το πέρας της αεροπορικής επίδειξης, σε μία σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δήμου Ρόδου, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ Κυρίλλου,  του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Διονύσιου Τεμπονέρα και του   Α΄ΓΕΕΘΑ Χρήστου Χριστοδούλου,  ευχαρίστησε τα μέλη της ομάδας «ΖΕΥΣ» και στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του Δήμου Ρόδου, και στη συνέχεια  έδωσε αναμνηστικό δώρα με θέμα της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, στα ιπτάμενα μέλη της ομάδας «ΖΕΥΣ», Σμηναγό Δημήτρη Βολακάκη, Παρατηρητής ασφαλείας εδάφους, Υποσμηναγό Νίκο Φουτάκη αφηγητής της αεροπορικής επίδειξης και στον Ανθυποσμηναγό Χαρίση Τόκα Υπεύθυνος Βιντεοσκόπησης της αεροπορικής επίδειξης, και στον χειριστή του Αεροσκάφους Γεώργιο Παπαδάκη.

Οι ιπτάμενοι με τη απένειμαν στο Δήμαρχο Ρόδου τη φωτογραφία του αεροσκάφους με τα διακριτικά της ομάδας «ΖΕΥΣ» με αφιέρωση.

«Με εκτίμηση η ομάδα «ΖΕΥΣ» στο Δήμο Ρόδου για την 71η επέτειο   ένωσης των Δωδεκανήσων με τη Μητέρα Ελλάδα. Ρόδος 2019».

Νωρίτερα ο κ. Χατζηδιάκος σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμή των προσκεκλημένων του Δήμου Ρόδου, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα μέλη της ομάδας «ΖΕΥΣ»  και να ενημερωθεί για τη λειτουργία της ομάδας και τα χαρακτηριστικά της επίδειξης, αλλά και για άλλα θέματα που αφορούν την ασφάλεια των Νησιών μας.

 

 688 total views,  2 views today