Στην αριστερή φωτογραφία το σκάφος στη Λαχανιά. Δεξιά η φωτογραφία στην Τουρκία λίγες μέρες μετά!

Δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών κάνει αναφορά σε περίεργο μυστήριο κατά το οποίο 60 πρόσφυγες «εξαφανίστηκαν» από τη Ρόδο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι πρόσφυγες ως δια… μαγείας, όπως εξαφανίστηκαν, εμφανίστηκαν ξανά, αρκετά μίλια βορειότερα στην περιοχή της Datça, βόρεια της Σύμης, εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, επάνω σε ακυβέρνητο σκάφος που διέσωσαν οι Τούρκου.

Στο ίδιο ρεπορτάζ γίνεται παραλληλισμός με σκάφος που σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ροδιακή» έφτασε στη παραλία της Λαχανιάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των ημερών το συγκεκριμένο σκάφος, μετά την αποβίβαση των προσφύγων, τέθηκε σε καταδίωξη από τρία σκάφη του ελληνικού Λιμενικού Σώματος, ενώ υπάρχει και φωτογραφία όπου το καταδιωκόμενο ξύλινο σκάφος φαίνεται δίπλα στο ταχύπλοο του Λιμενικού.

Τρεις ημέρες αργότερα -και ενώ υπάρχουν μαρτυρίες ότι οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες μαζί με άλλους 60 εξαφανίστηκαν έπειτα από επίσκεψη αστυνομικών το Σάββατο 25/7 από τη δομή καραντίνας όπου είχαν μεταφερθεί- το ίδιο σκάφος απεικονίζεται σε επιχείρηση διάσωσης.

Σύμφωνα με το δελτίο της Τουρκικής Ακτοφυλακής το ξύλινο σκάφος εγκαταλείφθηκε στο συγκεκριμένο σημείο από την Ελληνική Ακτοφυλακή.

Την ίδια ημέρα και μόλις δύο ώρες νωρίτερα, στην ίδια περιοχή, σύμφωνα πάντα με την Τουρκία, διασώθηκαν ακόμα 23 άτομα.

Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη άφιξη δεν καταγράφηκε ποτέ και πουθενά από τις Ελληνικές Αρχές.

 1,032 total views,  4 views today