Επεκτείνεται σήμερα σε όλη τη χώρα η δωρεάν διάθεση των self tests από τα 11.000 φαρμακεία, αποκλειστικά για μαθητές Λυκείου και εκπαιδευτικούς.

Έχουν παραληφθεί 2 εκατομμύρια τεστ και μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα παραληφθούν άλλα 7 εκατομμύρια. Η χορήγηση τους γίνεται με την επίδειξη του ΑΜΚΑ.

Όπως δήλωσε στον sky ο Πρόεδρος των φαρμακοποιών Νίκος Φουτούλης, η παραλαβή των τεστ έγινε χθες και ήδη χορηγούνται στα Δωδεκάνησα, ενώ μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής θα έχουν φθάσει και στο Αγαθονήσι, όπου φοιτά ένας μαθητής της Β’ Λυκείου και οι πέντε εκπαιδευτικοί που υπηρετούν εκεί. Κάθε φαρμακείο εφοδιάσθηκε με 75 τεστ

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Γιάννης Παπαδομαρκάκης τόνισε μιλώντας στον sky ότι οι μαθητές θα πρέπει να επιδεικνύουν κατά την έλευσή τους στο σχολείο τα στοιχεία τους με το αρνητικό αποτέλεσμα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, ακολουθώντας τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας, το ίδιο βέβαια και οι εκπαιδευτικοί.

Όπως επισήμανε, τα σχολεία είναι καθόλα έτοιμα για την επαναλειτουργία των λυκείων από τη Δευτέρα, με τις σχετικές απολυμάνσεις και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που πρέπει να τηρούνται.

 370 total views,  4 views today