Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε, το μεσημέρι στο Προεδρικό μέγαρο, ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο κ. Ανδρουλάκης ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας η οποία τον είχε συνεχάρη για την εκλογή του, ωστόσο η ημίωρη συνάντηση δεν ήταν μόνον εθιμοτυπική, αλλά είχε κι ουσιαστικό περιεχόμενο.

Να μη συμβιβαστούμε με το γεγονός ότι χάνεται ένα χωριό κάθε μέρα

Μετά το τέλος την συνάντησης ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ  δήλωσε πώς συζήτησε με την κα Σακελλαροπούλου για την προσπάθεια να ανασυγκροτηθεί η δημοκρατική παράταξη, ως μια παράταξη της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, με ένα σύγχρονο πρόγραμμα που θα απαντά στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.

Ο κ. Ανδρουλάκης ενημέρωσε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τη νέα εκστρατεία ενημέρωσης του ΚΙΝΑΛ υπέρ του εμβολιασμού λέγοντας ότι «πρέπει να μην συμβιβαστούμε με το τραγικό γεγονός να χάνεται ένα ελληνικό χωριό κάθε μέρα».

Επίσης, ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη πρωτοβουλία του να θέσει στη χθεσινή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος θέμα εμπάργκο όπλων προς τη Τουρκία. «Είναι αδιανόητο μία χώρα, η οποία καταπατά κυριαρχικά δικαιώματα γειτονικών ευρωπαϊκών χωρών, αλλά είναι και ένας παράγοντας αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή από τον Νότιο Καύκασο μέχρι τη Μέση Ανατολή, να εξοπλίζεται από ευρωπαϊκά κράτη», επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Προσέθεσε πώς ανέφερε στην πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θεωρεί πάρα πολύ σημαντικό να υπάρξει μία συνεννόηση και μία σύνθεση απόψεων για μεγάλα θέματα που αφορούν τα Δυτικά Βαλκάνια. «Είναι κρίσιμο όλα τα κόμματα σε αυτή την περίοδο να σκεφτούν ότι η σταθερότητα της περιοχής είναι πάρα πολύ κρίσιμη», σημείωσε.

Τέλος, είπε πως συζήτησε με την κα Σακελλαροπούλου για το μεγάλο στοίχημα του Ταμείου Ανάκαμψης και το πως αυτά τα χρήματα θα αξιοποιηθούν σωστά, με αξιοκρατία και διαφάνεια.

Πηγή: in.gr

Πηγή Φωτογραφίας: Προεδρία της Δημοκρατίας

 191 total views,  2 views today