Στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε μιλώντας στο Sky σήμερα ο πρώην βουλευτής κ. Νίκος Ζωίδης.  Τόνισε  πως ήρθε η ώρα το ΠΑΣΟΚ να παράξει πολιτική .

«Οι εσωκομματικές εκλογές  στο ΠΑΣΟΚ έχουν βγάλει από το λήθαργο ένα κόμμα που έδειχνε πως  έτεινε πως οριστική εξαφάνιση. Είναι μεγάλη η  ευθύνη αυτών που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαδικασία για την επόμενη ημέρα. Είναι αναγκαιότητα να υπάρχει ο πολιτικός χώρος για την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα μας. Όσοι φαλκιδεύσουν αυτή τη διαδικασία θα έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη», δήλωσε ο πρώην βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκος Ζωίδης.

Σε ερώτηση σχετικά με τις διενέξεις σε τοπικό επίπεδο στο κόμμα με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές  ο  κ. Ζωϊδης τόνισε:

«Δεν είναι κακό αλλά λογικό. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του επιλογή. Είναι ανάγκη ο κόσμος να σηκωθεί από τον καναπέ και να προσέλθει στις κάλπες στις 5 Δεκεμβρίου. Αυτό θα βοηθήσει στην ανάσταση στην  αναβίωση του πολιτικού μας  χώρου. Αυτή είναι η έκκληση που κάνω. Από εκεί και πέρα  καθένας μπορεί να επιλέξει όποιον θέλει αρκεί να μην υπονομεύση την ενότητα και την πολιτική υφή όποιου άλλου συμμετέχει. Και οι έξι υποψήφιοι είναι εξαιρετικοί. Ο καθένας μπορεί να επιλέξει όποιον θέλει»

Σε ερώτηση ποιόν από τους έξι θα επέλεγε απάντησε πως η συμμετοχή στις εκλογές θα ξεπεράσει τα 200.000  άτομα.

«Είμαι προσωπικός φίλος και με τους έξι . Αν έρθουν στη   Ρόδο θα συναντηθώ και με τους έξι. Θα συμμετάσχω και στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν. Η προσωπική μου επιλογή αφορά μόνο εμένα. Έχω τη θέληση να  στηρίξω ψηφίσω  κάποιον   αλλά δεν θέλω να άγω και να φέρω κάποιον στην εκλογική διαδικασία», είπε .

Ο κ.Ζωίδης ξεκαθάρισε πως δεν ανήκε ποτέ κομματικούς στρατούς και εκλογικούς μηχανισμούς.

«Πιστεύω πως τα κόμματα θα  πρέπει να είναι κυψέλες όπου  θα διαπλάθονται σχέσεις συντροφικότητας, αγάπης συνεργασίας μεταξύ των μελών και όχι μηχανισμοί για να  καταλάβουν  κάποιοι κάποια πόστα όταν τα κόμματα βρεθούν στην εξουσία. Δεν ανήκα σε αυτή την κατηγορία ποτέ. Βγήκα  βουλευτής το 2007 σε μια προεκλογική περίοδο 20 ημερών, χωρίς να πατήσω το πόδι μου σε καμία κομματική οργάνωση», τόνισε ο κ. Ζωίδης.

Ο κ. Ζωίδης αναφέρθηκε και στην λειτουργία  των κομματικών  οργανώσεων  του Κινήματος Αλλαγής.

Να ανασυσταθούν οι κομματικές οργανώσεις

Ο κ. Ζωίδης τόνισε πως θα πρέπει να ανασυσταθούν οι κομματικές οργανώσεις του Κινήματος Αλλαγής.

«Τώρα πρέπει να ανασυσταθούν οι κομματικές  οργανώσεις.  Αυτό είναι ανάγκη  για να παράγεται στη χώρα πολιτική. Έχουμε μια κυβέρνηση τεχνοκρατών και μάλιστα με δάνειες προσωπικότητες. Στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ κάνουν κουμάντο. Κανείς άλλος δεν μιλάει για πολιτική.Τα ιστορικά στελέχη της ΝΔ είναι στη γωνία ανύπαρκτα. Στην αντιπολίτευση πάλι έχουμε  δάνεια πρόσωπα . Υπάρχουν  στο ΣΥΡΙΖΑ δυο τρεις πρώην γραμματείς του ΠΑΣΟΚ  που ως γενίτσαροι υπερβάλλουν εαυτούς. Ούτε εκεί  παράγεται πολιτική.Για το ΠΑΣΟΚ είναι  ώρα  να παράξει  πολιτική. Χωρίς παραγωγή πολιτικής η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει.Να αναβιώσει τα κύτταρα που παράγουν πολιτική γιατί έτσι θα βγούμε από τα αδιέξοδα».

Αναφορά έκανε ο κ. Νίκος Ζωίδης και στην σημερινή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

 288 total views,  2 views today