Ζ. Μακρή: Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου !

278

Τα σχολεία θα ανοίξουν  κανονικά στις 10 Ιανουαρίου ξεκαθάρισε σήμερα στο skyrodos.gr η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέτα Μακρή.

«Όλοι μας  από τον Πρωθυπουργό μέχρι όλους εμάς στο υπουργείο Παιδείας λέμε πως τα σχολεία θα ανοίξουν  κανονικά στις 10 Ιανουαρίου . Αλλαγή δεν υπάρχει ούτε έχει γίνει διαφορετική πρόταση από τους ειδικούς  για το άνοιγμα των σχολείων», τόνισε η υφυπουργός Παιδείας.

Το μόνο που μπορεί να αλλάξει όμως είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα δηλαδή  να ανοίξουν τα σχολεία με πιο αυστηρά μέτρα για την προφύλαξη της υγείας των παιδιών.

«Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά. Μόνο τα υγειονομικά πρωτόκολλα μπορεί να αλλάξουν και να γίνου πιο αυστηρά για το καλό των παιδιών», είπε η υφυπουργός.

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούν την κατάσταση στην περιοχή  μας οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Χαράλαμπος Ψαράς και Γιάννης Παπαδομαρκάκης  καθώς η Περιφερειακή Διευθύντρια  Εκπαίδευσης κυρία Μαρκέλα Παραμυθιώτου,  προκειμένου να εφαρμοσθούν με τον καλύτερο τρόπο τα  νέα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα λειτουργήσουν προστατευτικά για τα παιδιά.

Και ο υπουργός Υγείας τόνισε πως βούληση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία κανονικά στην ημερομηνία που έχει προγραμματιστεί δηλαδή στις 10 Ιανουαρίου

«Το πρωτόκολλο που τηρήθηκε, είχε πολύ θετικά αποτελέσματα, από εκεί και πέρα θα δούμε την πορεία των κρουσμάτων, αλλά και τη συζήτηση που θα γίνει στους ειδικούς, και θα γίνει ενδεχομένως και επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου, κυρίως περισσότερα τεστ. Περιμένουμε την τοποθέτηση των ειδικών. Θεωρούμε ότι τα σχολεία λειτούργησαν πολύ καλά το τετράμηνο που πέρασε. Στο τέλος του πρώτου δεκαπενθημέρου θα γίνει επαναξιολόγηση των μέτρων συνολικά, θα δούμε την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας τότε».

«Τις σχολικές εκδρομές τις έχουμε αναστείλει σε πρώτη φάση», συμπλήρωσε.