Στα πλαίσια της αιμοδοσίας που οργάνωσε ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων,  το 15μελές μαθητικό συμβούλιο και η Διεύθυνση Αιμοδοσίας του Γενικού νοσοκομείου Ρόδου την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2019 στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε ημερίδα που αφορούσε την Γ’ Λυκείου με θέμα:

Επαγγελματικός Προσανατολισμός, με εισηγήτρια την υπεύθυνη Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΚΕΣΥ Δωδεκανήσου κα Μαρία Καραισαρλή.

Πραγματοποιήθηκε όμως με μεγάλη επιτυχία η προγραμματισμένη αιμοδοσία που οργάνωσε ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων,  το 15μελές μαθητικό συμβούλιο και η Διεύθυνση Αιμοδοσίας του Γενικού νοσοκομείου Ρόδου την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 στο σχολείο μας.

Συμμετείχαν μαθητές της Γ’ Λυκείου, καθηγητές του σχολείου και γονείς.

Οι μαθητές  γνώρισαν την χαρά και την ικανοποίηση της προσφοράς  συμμετέχοντας για πρώτη φορά σε μία πράξη αγάπης  που ως γνωστόν τα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα δεν παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο χαρίζεται.

Οι εθελοντικές  δράσεις τέτοιου τύπου αποτελούν  αίτημα και ανάγκη των καιρών μας ως αντιστάθμισμα στην κυριαρχία της τεχνολογίας, της ηθικής κατάπτωσης και του εγωισμού διότι προωθεί την αλληλεγγύη, την συνεργασία και την συνύπαρξη.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών του Βενετοκλείου Λυκείου θέλουν να εκφράσουν τα συγχαρητήριά τους στα παιδιά που συμμετείχαν  στην εθελοντική αιμοδοσία, στα στελέχη της Διεύθυνσης Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου για την άψογη συνεργασία και όλους όσους βοήθησαν ή  συμπαραστάθηκαν με οποιοδήποτε τρόπο στην δράση αυτή.

 218 total views,  2 views today