Ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, πρόκειται να διοργανώσει, για πρώτη φορά, την ημερίδα «Τουρισμός και Περιβάλλον», στο ιστορικό κτίριο του Θέρμαι, το Σάββατο 22.02 στις 09:30 π.μ.

Ο έντονος προβληματισμός, που έχει αναπτυχθεί, σε παγκόσμιο επίπεδο, για τις κλιματικές αλλαγές, η ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος, καθώς και η μείωση των ταξιδιών των Σκανδιναβών και ιδιαίτερα των Σουηδών, έδωσαν το έναυσμα για την υλοποίηση αυτής της ημερίδας, ώστε να ληφθούν αποφάσεις και να οργανώσουμε καλύτερα την Ρόδο, σε θέματα Περιβάλλοντος, προκειμένου να εδραιωθεί και ως ένας εμβληματικός “πράσινος” τουριστικός προορισμός.

Όλες οι προτάσεις και οι δράσεις, που θα προταθούν και θα προκύψουν από την ημερίδα, θα προωθηθούν στους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες και να προβληθούν επικοινωνιακά, στοχευμένα και συντεταγμένα.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ομιλητών θα είναι ο κ. Γεώργιος Κρεμλής, σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Περιβάλλοντος, εκπρόσωποι διεθνών φορέων πιστοποίησης όπως ο κ.Σωτήρης Μυλωνάς από το Travelife και ο κ. Άγγελος Σωτηρόπουλος από το Δ.Σ του ΕΕΠΦ, η κα.Ματούλα Συρίγου και ο κ. Νικόλας Λειβαθηνός από το Green Key, καθώς και εκπρόσωποι Tour Operators.

Παράλληλα, θα παραστεί ο κ. Κωνσταντίνος Δεριζιώτης, εκδότης του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ και διευθύνων σύμβουλος της KSD, ο οποίος πέραν της επικοινωνιακής διάστασης του θέματος, θα παρουσιάσει ένα επαναστατικό προϊόν, που αποτελεί παγκόσμια πατέντα, αλλάζοντας την ξενοδοχειακή καθημερινότητα, το οποίο καταργεί απολύτως το πλαστικό, τα συντηρητικά και την χρήση νερού, με μηδαμινό αποτύπωμα άνθρακα.

Στόχος της ημερίδας, είναι να τονιστεί  απόλυτη προτεραιότητα των θεμάτων προστασίας του Περιβάλλοντος και πως αυτό μπορεί να βοηθήσει την Ρόδο, να αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα, ως τουριστικός προορισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Οι έξι άγνωστοι «παράδεισοι» του Αιγαίου από τη Daily Mail

Υστέρηση στις κρατήσεις

Μιλώντας στον Sky o πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Ματσίγκος αναφέρθηκε και στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνα για την ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

«Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της τρίτης  έρευνας για την ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες θα γίνει στις 14 Μαρτίου  στο  ΕΒΕΔ», είπε ο κ. Ματσίγκος.

Σε ερώτηση για τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία ο κ.Ματσίγκος δήλωσε:

«Τον τελευταίο καιρό  υπάρχει μια μικρή μείωση. Πιστεύω ότι  έχει επηρεάσει λίγο και ο κορονοιός. Μπορεί να είναι στην Κίνα αλλά η αγορά αυτή τροφοδοτούσε πολλές χώρες της ΕΕ με τουρίστες. Στην περιοχή μας υπάρχει στασιμότητα στις κρατήσεις τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Δεν θα έλεγα ότι οφείλεται στον κορονοϊό . Είναι πολύ νωρίς να εξάγει κανείς συμπεράσματα για αυτό. Το πρόβλημα είναι πως υπάρχουν ελλείψεις σε αεροσκάφη από το Ηνωμένο Βασίλειο».

 

 154 total views,  2 views today